Hlavní obsah

Juventus čeká zápas na hřišti Neapole

Společně s Juventusem Turín se v létě stěhovala do Série A také Neapol, která loni stejně jako Stará dáma válčila pouze ve druhé lize. Oběma celkům se letos poměrně daří a dnes si to v přístavním městě rozdají mezi sebou.

Článek

Neapol vzpomíná na loňské domácí souboje s Juventusem v dobrém, když bíločerné nejdříve vyřadila z italského poháru a následně s nimi uhrála nerozhodný výsledek v rámci ligové soutěže. I díky tomu tak nakonec Azzurri skončili v tabulce druzí, čímž si vybojovali po dlouhých sedmi letech účast mezi elitou. Do Série A Neapol jistě patří, vždyť v sezonách 1986/87 a 1989/90 vybojovala titul a v ročníku 1988/89 triumfovala v Poháru UEFA, když v památném finále porazila 5:4 Stuttgart. Hlavním strůjcem těchto úspěchů byl bezesporu Diego Maradona.

Takového hráče Neapol momentálně ve svém týmu jistě nemá, přesto si nevede v dosavadním průběhu sezony vůbec špatně. V elitní italské soutěži ji totiž se ziskem 11 bodů patří desátá příčka, když dnešní případné vítězství ji může posunout hned o pět míst výše. Svou kvalitu potvrdili svěřenci Edoarda Reja před týdnem v Římě, kde dokázali uhrát remízu 4:4 s domácím AS. „Na všechny branky Římu jsme dokázali zareagovat. Ukázali jsme velký charakter,“ konstatoval po utkání kouč Reja, který má dnes k dispozici kompletní kádr.

Na druhou stranu barikády se postaví slavný Juventus Turín, který sice neměl nikdy ve svém kádru Maradonu, přesto je rozhodně úspěšnějším klubem než domácí. Lépe si prozatím vede i letos, když nasbíral o šest bodů více, díky čemuž je v tabulce hned za vedoucím Interem Milán. Stará dáma nezaváhala ani před týdnem, kdy nejtěsnějším možným výsledkem porazila jiný tým z přístavního města - FC Janov.

Dnes to však rozhodně nebude mít jednoduché a to i z pohledu na zmiňované loňské vzájemné zápasy v Neapoli. Na hřišti se navíc neobjeví Pavel Nedvěd, který za faul loktem v zápase s Janovem obdržel červenou kartu. S výroky sudího nebyl následně spokojen trenér Claudio Ranieri a byl vykázán na tribunu. „Bylo to poprvé, ale důležitější je naše vítězství,“ řekl kouč, jenž dnešní zápas bude sledovat pouze z tribuny.

Juventus je sice na stadionu San Paolova hostem, ale i tak je považován za mírného favorita s kursem 2.20. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.00 rovné a vítězství domácích s kursem 3.20.

Reklama