Hlavní obsah

Zoufalý Edmonton cestuje dál

Eurotip.cz

Ve středu se v NHL odehraje sedm divizních duelů. Nejvíce klubů se do bojů zapojí z pacifické divize. Phoenix má odehráno nejméně zápasů a míří do Anaheimu. San Jose se bude snažit udržet první příčku v utkání s Dallasem. V centrální divizi poslední Chicago přivítá druhý Columbus. Colorado ještě zůstává doma a hostí Edmonton.

Článek

Domácí tým začal sezónu z hlediska svých fanoušků nebývale dobře. Před jejich zraky totiž vyhrál prvních šest zápasů, na což nebyli zvyklí ani v době, kdy mužstvo jistil gólman Roy. Nyní se již druhou sezónu v brance Colorada střídají Theodore a Budaj. Slovenský brankář má sice na kontě více zápasů i výher, ale celkově se mu daří méně. Trenér je přesto spokojen, že má vyrovnané duo a nedává obvykle dopředu vědět, kdo večer k zápasu nastoupí. Colorado má sestavu vhodně poskládanou ze zkušených hráčů i mladíků, kteří již nejsou úplnými nováčky. Tento mix se projevuje zejména v tom, že produktivní není pouze nějaká jedna elitní řada. Několik zápasů již nenastupují obránci Leopold a Skrastins.

Edmonton má s obranou také veliké problémy. Jako jeden z mála klubů již obdržel více než padesát branek. Není to ovšem pouze vina brankáře Rolosona, který v pondělí neuspěl ani proti bývalému zaměstnavateli a byl střídán po první třetině Garonem. Zraněni jsou čtyri klíčoví obránci včetně dvou letních posil Souraye a Pitkanena. Šanci tudíž dostal na začátku ročníku odstavený Šmíd, který je najednou nejvytíženějším hrajícím obráncem klubu. Má dokonce jako jeden ze dvou hráčů mužstva i kladné číslo v kolonce +/- hodnocení. Olejáři do sezóny vstoupili nadějně, ale již měsíc nedokázali vyhrát dva zápasy v řadě. Útočníci chybějící obránce zvýšenou produktivitou nenahrazují. Pouhé čtyři využité přesilové hry v patnácti utkáních svědčí o přímém opaku. Edmonton má tedy problémy, kam se podívá. V pondělí začal neúspěšně turné po kluzištích všech jeho divizních soků.

Bookmakeři bwin v duelu klubů ze severozápadní divize jednoznačně favorizují domácí celek. Na další úspěch Colorada před vlastním publikem vypsali kurs 1,57 . V minulé sezóně ale domácí prostředí ve vzájemných duelech nehrálo zdaleka klíčovou roli. Edmonton na ledě svého soka vyhrál tři ze čtyř duelů. Dnes si lze na výhru hostů v normální hrací vsadit v kursu 4,3 .

Reklama