Hlavní obsah

Rangers se představí na Nou Campu

Nečekaným směrem se prozatím vyvíjí skupina E základní fáze Ligy mistrů. V jejím popředí jsou totiž kromě očekávané Barcelony i skotští Glasgow Rangers, kteří se tak dnes poperou v katalánské metropoli o čelo tabulky.

Článek

Úvodní vzájemný zápas těchto mužstev skončil před 14 dny ve Skotsku bezbrankovou remízou, když aktivnější byli sice hosté z Barcelony, ale k závěrečnému tlaku zaveleli domácí a Španělé tak nakonec jen se štěstím odjeli s bodem. Dnes však valná většina fanoušků požene kupředu právě Katalánce a už proto by to měl být zcela odlišný zápas, ve kterém se očekávají branky a to především do sítě Rangers.

„Myslím si, že to pro nás bude obtížný zápas. Rangers hrají pozorně a především defenzívu mají velmi dobrou stejně jako rychlé protiútoky,“ řekl barcelonský trenér Frank Rijkaard, který dnes pravděpodobně už bude moci využít dlouho zraněných Deca a Samuela Eto'a. Nejistý je naopak start obránce Zambrotty, zatímco Oleguer s Emilsonem se na hřiště jistě nepodívají.

Předloňský vítěz Ligy mistrů si drží letos svůj standard, tedy bojuje o čelo Primera division a také postup do jarních bojů milionářské soutěže si pravděpodobně nenechá ujít. V letošním ročníku totiž ještě neinkasoval, když bodovou ztrátu zaznamenal pouze v už zmiňovaném souboji s Rangers. Ve zbylých dvou duelech nedali svěřenci Franka Rijkaarda šanci Lyonu ani Stuttgartu.

S oběma zbylými soupeři však dokázali vyhrát i Rangers, když především vítězství 3:0 v Lyonu bylo pro širokou fotbalovou veřejnost obrovským překvapením. Díky těmto výsledkům mají muži trenéra Waltera Smitha jedinečnou šanci proklouznout mezi nejlepší evropskou šestnáctku. Pomoci jim už navíc může francouzský kanonýr Jean-Claude Darcheville, který se o víkendu vrátil do zápasového kolotoče po dlouhodobějším zranění.

„Když byl fit, hrál velmi dobře. Jeho zranění bylo dlouhodobější, a hodně času zabrala i rekonvalescence samotného kolena, ale nyní je zpátky a může být důležitým hráčem,“ řekl k návratu svého svěřence kouč Smith, který však dnes nebude mít k dispozici zcela kompletní kádr. Zraněný je totiž jeho jmenovec Steven Smith stejně jako další obránce Andy Webster. Trest za karty si navíc musí odpykat Kevin Thomson.

Bookmakeři společnosti bwin jsou si téměř jisti vítězstvím Barcelony a vypsali na ní tedy kurs 1.20. Jste-li opačného názoru a to takového, že Rangers uhrají alespoň remízu, pak využijte kursu 3.32 na jejich neprohru.

Reklama