Hlavní obsah

Nymburk chce v ULEB Cupu konečně zvítězit

Nešťastnou prohrou v prodloužení skončil pro Nymburk první zápas letošního ročníku ULEB Cupu s celkem Červené Hvězdy Bělehrad. Chuť si Středočeši nespravili ani před týdnem v Boloni, dnes změří v Pardubicích síly s Panelliniosem Atény.

Článek

Jak už bylo zmíněno, Nymbruk vstoupil do evropských bojů zápasem s favorizovanými Srby a rozhodně se jich nezalekl. V pardubické ČEZ aréně si po krátké době dokonce vypracoval dvouciferný náskok, ale kvalita hostí ho dokázala brzy smazat. Utkání nakonec dospělo do prodloužení, v němž byli úspěšnější hosté. Druhý zápas sehráli Středočeši v Boloni, ale ani tam vyhrát nedokázali, když tento zápas měl jednoznačnější průběh než ten úvodní.

O první vítězství se tak nymburští musí pokusit dnes proti řeckému Panelliniosu Atény. „Všechny zápasy v ULEB Cupu jsou složité a všechny týmy velmi silné. Nepředpokládám, že budeme svědky nějakého jednoduchého zápasu, Řekové jsou silní a mají kvalitní kádr. Nicméně každý zápas začíná 0:0 a my musíme udělat vše pro to, abychom předvedli kvalitní výkon. Doufám, že tento zápas bude naším prvním vítězným,“ uvedl na oficiálních stránkách klubu trenér Muli Katzurin.

Pomoci k tomuto cíli by měla i pardubická ČEZ aréna, který před 14 dny vytvořila doslova fantastickou atmosféru. „Jsme rádi, že máme tak skvělou diváckou podporu, ukázalo se to při utkání s Crvenou Zvezdou, atmosféra byla neuvěřitelná, celá ČEZ Aréna nás tlačila dopředu, bylo to úžasné. Těšíme se, že to teď bude stejné a fanoušci nám pomůžou a budou nás hnát dopředu,“ věří kouč Nymburku, který dnes má k dispozici všechna svá hráčská esa.

Ty budou jistě potřeba, vždyť řecká liga patří k vůbec těm nejlepším v Evropě a právě Panellinios Atény jí momentálně vévodí. Vyhrát totiž dokázaly všech pět zápasů. Na evropské půdě však už jednou svěřenci kouče Georgiose Kalafatakise klopýtli, když před týdnem prohráli na palubovce Crvene Zvezdy Bělehrad. V úvodním kole si ale doma poradili s celkem Telindus Oostende a do dnešního souboje tak narozdíl od Nymburku nevstupují s nulou v kolonce získaných bodů.

Utkání nemá podle bookmakerů společnosti bwin favorita, když si na vítězství obou soupeřů můžete vsadit se shodným kursem 1.85. Zápas je možné sledovat živě na druhém programu České televize.

Reklama