Hlavní obsah

Juventus vyzve na závěr kola Palermo

Aktuálně pátý Juventus zakončí dnes 13. kolo Série A v zápase se sedmým Palermem, které na svého protivníka ztrácí 4 body. Turínští by dnes rádi stoprocentně bodovali, aby se udrželi ve velmi vyrovnané špici tabulky.

Článek

Domácí předvádějí v poslední době ne příliš vyrovnané výkony. Po prohře v Neapoli na konci října si celek Staré dámy spravil chuť, když díky hattricku Davida Trezegueta zdolal Empoli. Následovaly však dvě remízy - nejdříve 1:1 s vedoucím Interem Milán a 2:2 na půdě Parmy.

Dnes se Juventus bude muset obejít bez několika hráčů základní sestavy. Suspendovaného Giorgio Chielliniho nahradí v obraně veterán Alessandro Birindelli. Mimo hru je i český bek Zdeněk Grygera. „Nejdůležitější je, že kdokoliv dostane příležitost, odevzdá maximum,“ říká trenér Ranieri.

Další změnou v obraně by měla být účast Cristiana Molinara, který nahradí Domenica Criscita. V útoku Staré dámy se představí tradiční dvojice Del Piero - David Trezeguet. V záloze nejspíš opět nezbude místo pro Portugalce Tiaga.

„Stále na sobě pracuje, čehož sem si samozřejmě všiml. Jsou zde však jiní hráči, kteří se nechtějí vzdát svého místa v základu. Zdravá rivalita týmu jenom prospívá,“ dodává kouč Caludio Ranieri.

Palermo se může právem označovat za krále nerozhodných výsledků, když svěřenci Stefana Colantuona remizovali z posledních šesti utkání hned pětkrát. V posledním duelu před reprezentační přestávkou hosté tuto sérii přerušili, když zdolali 2:1 Neapol. O obě branky se postaral 35letý záložník Giovanni Tedesco.

Do dnešního střetnutí nenastoupí zraněný útočník Fabrizio Miccoli. Záložník Giulio Migliaccio je však fit a zahraje si místo zraněného Fabio Caserty. Hosté mohou být posíleni o Australana Marca Bresciana, který je už zdravý.

„Už jsem v pořádku. Je jasné, že chci hrát, ale vše záleží pouze na trenérovi. Juventus má velké ambice a to je správné. Bianconeri jsou týmem mnoha šampionů, ale přesto jsou skromní. Možná to je tajemství jejich úspěchu,“ dodává 27letý záložník.

Na vítězství domácího Juventusu vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.55. Na výhru Palerma určili bookmakeři vysoký kurs 6.10 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.40.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články