Hlavní obsah

Nitra hostí ve šlágru Žilinu

Sedmnácté kolo Corgoň ligy dnes uzavře šlágr mezi Nitrou a Žilinou. Domácí jsou aktuálně třetím celkem tabulky, hosté jsou na tom ještě o příčku lépe a v případě dnešního vítězství se dostanou na samé čelo.

Článek

Nitra loni bojovala o udržení, letos válčí o pohárové příčky. Hlavním faktorem tohoto úspěchu je výrazně zlepšená defenzíva, vždyť svěřenci Pavla Hapala inkasovali doposud pouze desetkrát, a v tom nemají zdaleka konkurenci. Jedinou vadou na kráse těchto úspěchů je střelecká produktivita, kterou nemají modrobílí kdoví jakou, když se do černého trefili pouze jedenadvacetkrát.

Tento fakt naplno potvrdili před týdnem, kdy uhráli pouze bezbrankovou remízu na hřišti Zlatých Moravcí. Poslední vítězství Hapalových mužů se tak datuje až do zápasu se Sencem, se kterým před měsícem vyhráli 2:0. Dostat se zpět k vítězstvím nebude dnes pro Nitru jednoduché i kvůli velkým absencím. Osudové čtvrté žluté karty si před týdnem připsali Andrej Hesek a Peter Grajciar. Disciplinární trest má stále i Jan Gruber a během reprezentování slovenské jedenadvacítky si poranil sval Martin Tóth.

„Jako oslabení to vnímám jen z toho důvodu, že tito hráči nastupovali pravidelně. Máme však široký kádr, takže dostanou příležitost další. Mají na to, aby byli úspěšní,“ konstatoval kouč Hapal, jehož tým čeká na závěr roku ještě pohárový souboj se Žilinou.

Ta loni nenašla na Slovensku konkurenci a získala po trojici titulech v letech 2002-04 další. Letos myslí Šošoni na obhajobu, což se jim prozatím daří, když během 16 kol získali 38 bodů. Poslední úspěch si Žilina připsala před týdnem s Košicemi, které porazila 4:0. „Celý zápas jsme soupeře přehrávali, klasickým měřítkem jsou střely na bránu, Košice prakticky nevystřelili, možná jednou,“ konstatoval trenér Pavel Vrba, který dnes chce se svým týmem uštědřit Nitře první letošní domácí porážku.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou mírným favoritem zápasu hosté, na jejichž vítězství si můžete vsadit s kursem 1.90. Věříte naopak, že oslabená Nitra potvrdí nedobytnost své tvrze a dokáže uhrát alespoň remízu? Potom si vsaďte na její neprohru - kurs je 1.70.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.