Hlavní obsah

Naváže Nymburk na vítězství z minulého týdne?

První historické vítězství v ULEB Cupu si minulý týden připsal Nymburk na domácí palubovce s lídrem řecké ligy Panelliniosem Atény. O zisk dalších bodů se dnes popere v pardubické ČEZ aréně s belgickým Telindusem Oostende.

Článek

Nymbruk vstoupil do evropských bojů zápasem s CZ Bělehrad, a i když podal velmi dobrý výkon, nakonec prohrál v prodloužení. Druhý zápas sehráli Středočeši v Boloni, ale ani tam vyhrát nedokázali, tento duel měl jednoznačnější průběh než ten úvodní. Na třetí pokus už to však vyšlo, když svěřenci trenéra Muli Katzurina otočili vývoj zápasu s Panelliniosem Atény a v pardubické ČEZ aréně mohla vypuknout vlna radosti.

Další může přijít už dnes, kdy Nymburk hraje opět doma a soupeřem mu bude klub Telindus Oostende. „Telindus Oostende jsou společně s Dynamem Moskva nejsilnější tým ve skupině. Zatím předvádějí skvělé výsledky, vyhráli nad Dynamem, minulý týden porazili venku Bolognu. Je to tým, který má devět, deset hráčů, kteří jsou kdykoliv schopní stát se leadery. Je to velmi dobrý tým. My jsme ale v minulém zápase vyhráli a mělo by nám to dodat dostatečné množství sebevědomí, abychom se s Oostende poprali,“ řekl sebevědomě izraelský kouč domácích Katzurin.

Proti němu dnes bude stát krajan z posvátné země Sharon Drucker, který má k dispozici velmi dobrý tým. Jak už bylo zmíněno, Oostende dokázalo letos porazit silné Dynamo Moskva a vyhrálo v Boloni, prohrálo pouze na úvod soutěže v Aténách s Panelliniosem. Na evropské scéně není tento klub sice nejznámější, což se dá říci i o hráčích, o to více jsou jeho dosavadní výsledky překvapením. Na druhou stranu, v evropských pohárech má odehráno už 200 zápasů a ULEB Cupu se účastní již potřetí, Euroligu hrál tento klub naposledy v sezoně 2001/02.

Nymburk tak bezesporu nečeká jednoduchý úkol. „Musíme hrát celý zápas na 100% a maximálně se koncentrovat. Telindus má velmi dobrou zónovou obranu, tu prorazit by mohla být ta cesta. Dalšími faktory bude naše obrana, ve které nesmíme vypustit a pohlídání si obraných doskoků,“ nastínil recept k úspěchu nymburský lodivod.

Utkání má podle bookmakerů společnosti bwin favorita v domácích, když si na jejich vítězství můžete vsadit se kursem 1.50. Věříte-li však hostům, pak si vsaďte s kursem 2.40. Zápas je možné sledovat živě na druhém programu České televize a přitom sázet live u bwin.

Reklama