Hlavní obsah

Sevilla může po dnešku slavit postup

Už jen malý krůček je od vstupenky pro osmifinále Ligy mistrů FC Sevilla. Na Slavii má v tuto chvíli náskok pěti bodů a svůj postup tak dnes může stvrdit s Arsenalem.

Článek

O to se dnes Španělé bezesporu pokusí i proto, že na úvod Ligy mistrů prohráli na Emirates stadium 0:3. Sevilla vstoupila do nové sezony dobře, ale následně ji postihla krize. V Lize mistrů si přesto dokázala poradit doma se Slávií a dvakrát i se Steauou Bukurešť, díky čemuž má postup na dosah ruky. Mezi nejlepší osmičku může dostat Sevillu i sama Slavie, stane se tak, když dnes nevyhraje v Bukurešti, což je dosti reálné i vzhledem k absencím sešívaných.

„Na to nemůžeme spoléhat, ale naopak chceme ukázat skutečnou tvář Sevilly. Nebudeme myslet na porážku na Arsenalu ani na poslední neúspěšný výsledek v lize proti Mallorce,“ konstatoval útočník Frederic Kanouté, který sice o víkendu vstřelil branku Mallorce, přesto jeho tým doma prohrál 1:2, čímž jen potvrdil svou až desátou příčku v tabulce Primera division.

V bezesporu lepší formě se nachází Arsenal, který letos nepoznal hořkost porážky. S bilancí 10-3-0 kraluje Premier league a v Lize mistrů ztratil body pouze na hřišti pražské Slavie, kde v oslabeném sestavě uhrál pouze bezbrankovou remízu. Do Španělska Arsenal nepřiletěl rovněž v nejsilnějším složení, když doma zůstali kapitán Gallas, Hleb, Van Persie, Clichy a Adebayor. Oproti zápase na Strahově však nebudou v základní jedenáctce Gunners chybět Rosický s Fabregasem.

Podle bookmakerů společnosti bwin má toto utkání mírného favorita v mužstvu domácích. Na Sevillu totiž experti světové jedničky vypsali kurs 2.10. Jestliže naopak věříte, že Arsenal neodjede ze stadionu Ramona Sancheze s prázdnou, pak si můžete vsadit na jeho neprohru - kurs je 1.60.

Reklama