Hlavní obsah

Liverpool má podruhé nůž na krku

Eurotip.cz

Loňský finalista Ligy mistrů Liverpool je v letošním ročníku na pokraji vyřazení. Během čtyř kol vybojoval totiž pouhé čtyři body, a i když uštědřil rekordní debakl Besiktasi, tak dnes musí bezpodmínečně porazit FC Porto.

Článek

Reds vstupovali do letošní sezony s těmi nejvyššími ambicemi i proto, že jejich silný kádr je rovněž velice široký. Premier league rozjeli na výbornou, ale krátce na to se zadrhli a momentálně jsou pátí. Rozhodně lépe se jim nevede v pohárové Evropě, jak už bylo zmíněno, v prvních čtyřech utkáních základní části získali pouhé čtyři body za remízu v Portu a domácí výhru 8:0 s Besiktasem Istanbul. Skupina A se navíc nezdá na první pohled nějak obtížná - Marseille jsou aktuálně ve spodní části tabulky Ligue 1, Besiktas jakožto turecký klub nemá takovou kvalitu a ani Porto nehraje jednu z nejlepších evropských lig.

Nic ale není stále rozhodnuto a není tedy vyloučeno, že se Liverpool zvedne a postoupí mezi nejlepší šestnáctku letošního ročníku milionářské soutěže. Vše má navíc stále ve svých rukou, stačí, když porazí dnes Porto a v posledním zápase Marseille. „Tým si věří. Když budeme hrát podobně jako proti Besiktasi, věřím, že to zvládneme. Jsme tým, který umí hrát pod tlakem,“ konstatoval liverpoolský kouč Rafael Benítez, jehož mužstvo o víkendu vyhrálo 3:0 v Newcastlu. V sestavě Reds dnes budou chybět zranění Daniel Agger, Jermaine Pennant a Xabi Alonso, zpět je naopak Yossi Benayoun.

Potopit dnes Liverpool může FC Porto, kterému stačí k postupu na Anfield Road remizovat, a aby Besiktas zároveň neporazil Marseille. Kdyby navíc Marseille dnes vyhrála, pak by na Liverpool zbyl pouze Pohár UEFA. Úřadující portugalský mistr nebude pro Liverpool dnes jistě snadným soupeřem, vždyť i letos kraluje bwin lize a v Lize mistrů ještě neprohrál. Hned na úvod sice Porto remizovalo doma s Reds, ale následně vyhrálo na horké turecké půdě s Besiktasem, remizovalo v Marseille a v posledním zápase tento francouzský celek porazilo 2:1 doma. Na anglické půdě však nikdy nevyhrálo, což chce dnes trenér Jesualdo Ferreira změnit.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou favoritem dnešního utkání jednoznačně domácí, na které vypsali kurs 1.40. Remízu ocenili hodnotou 4.25. Jestliže věříte v překvapení, kterým by jistě bylo vítězství Porta, pak využijte kursu 6.50.

Reklama