Hlavní obsah

Realu stačí v Brémách remíza

Werder Brémy je sice ve formě, ale postupové naděje do osmifinále Ligy mistrů neztratí pouze když dnes porazí Real Madrid. Bílému baletu naopak stačí uhrát nerozhodný výsledek a mezi nejlepší šestnáctkou nebude chybět.

Článek

Brémy nevstoupily do sezony nejlépe, ale po čase našly alespoň v bundeslize recept na soupeře, díky čemuž jsou největším konkurentem Bayernu v boji o titul. Svěřenci Thomase Schaafa momentálně ztrácí na mnichovský velkoklub pouhý bod, a to i díky posledním třem zápasům, ve kterých nenašli přemožitele. V Lize mistrů si už tak dobře nevedou, v tabulce skupiny C totiž figurují až na poslední příčce se ziskem pouhých tří bodů za domácí vítězství s Laziem. Hned na úvod milionářské soutěže však předvedli velmi dobrý výkon v Madridu, kde prohráli s domácím Realem pouze 1:2.

Dnes zavítá slavný Bílý balet na německou půdu, kde si může vybojovat postup. Snazší to bude mít o to, že v dresu domácích se neobjeví špílmachr Diego, který obdržel v minulém zápase s Laziem červenou kartu a dnes se tak posadí pouze na tribunu. „Bude to těžké sledovat zápas z vnějšku,“ řekl Brazilec, o jehož služby se zajímá Juventus Turín. Do hry naopak zasáhne uzdravený Carlos Alberto a možná také Boubacar Sanogo, který začal v pátek s tréninkem.

Real Madrid dnes chce jediné - zajistit si postup. K tomuto cíli potřebuje na Weser stadionu alespoň remizovat, což je pro tento klub rozhodně hratelné. Bílý balet momentálně vévodí skupině s osmi body, ale předstihnout ho stále teoreticky mohou pětibodoví Lazio a Olympiakos.

„Němci jsou velmi disciplinovaní, konkurence schopní, organizovaní a psychicky odolní,“ řekl bývalý hráč Borussie Dortmund Christoph Metzelder, který nyní obléká dres Realu. „Jsem si jistý, že to bude těžké utkání, mají dobrý tým,“ dodala madridská opora defenzivní řady. Metzelder nebude na hřišti dnes chybět narozdíl od dvojice Gabriel Heinze - Wesley Sneijder. Ze zranění se stále nezotavili ani Roberto Soldado a Royston Drenthe.

Utkání nemá podle bookmakerů společnosti bwin výrazného favorita. Na domácí si můžete vsadit s kursem 2.80. Remíza je oceněna hodnotou 3.30 a na výhru hostů nabízí stejná společnost kurs 2.25. Na utkání můžete sázet i živě.

Reklama