Hlavní obsah

Skupina B nabídne souboj neporažených

Eurotip.cz

Mistrovství světa v ledním hokeji hráčů do dvaceti let má dnes po volnějším pátku opět na programu čtyři utkání. Ve skupině A odpoledne sehraje mužstvo hostitelské země důležitý zápas se Slovenskem. Kanada ještě neinkasovala a večer nastoupí proti Švédsku, které si včera otevřelo v Pardubicích střelnici. Ve skupině B se večer střetne Rusko s USA.

Článek

Rusko se třikrát v řadě dostalo na mistrovství světa v této kategorii do finále a vždy ztroskotalo na stejném soupeři. Do dějiště letošního mistrovství dorazilo jako poslední. Turnaj přitom ve středu v Liberci otevíralo. V odpolední přestřelce Rusko zvítězilo díky povedené druhé třetině. Nečekaně mnoho gólů inkasovalo i ve druhém zápase od outsidera skupiny. Opět v něm dokonce muselo obracet vývoj zápasu v prostřední části hry. Trenér nevzal s sebou hrdinu loňského mistrovství brankáře Varlamova a vypadá to, že by mohl svého činu litovat. Zajímavé je, že přes vysokou střeleckou potenci se nachází v mužstvu zatím jediný dvougólový střelec. Je to nositel slavného jména Viktor Tichonov. Trefil se již také ovšem také třeba Anisimov, který dorazil z AHL.

Američané jako první uzavřeli soupisku pro toto mistrovství světa juniorů začátkem prosince. Brzy se dopravili i na sever Čech, kde se snažili utužit týmového ducha i jinými zimními radovánkami, než je lední hokej. Mužstvo USA je tvořeno z podstatné části hokejisty, kteří vloni na českém západě vybojovali zlato na mistrovství světa hráčů do osmnácti let. Brankář Palmer si letos zatím nezachytal, protože Smith je spolehlivý. Pouze jeden ze tří gólů inkasoval, když hrálo jeho mužstvo v plném počtu. Ve středu se Američané tradičně hůře dostávali do tempa, ale ještě před koncem první třetiny stihli vyrovnat. V pátek se již dostali jako první do vedení a posléze využili toho, že soupeř byl více unaven po vyčerpávajícím čtvrtečním boji ze samostatných nájezdů.

Bookmakeři bwin hledali v tomto utkání favorita poměrně obtížně. Oba týmy mají zatím plný počet bodů a je zřejmé, že sobotní duel by mohl hodně napovědět, kdo proklouzne z první příčky rovnou do semifinále. Na vítězství lépe bránících USA vypsali kurs 2,2 . Rusko ovšem bude o něco odpočinutější a může kromě tradičně dobrého útoku zapracovat i na obraně. Na jeho výhru je vypsán kurs 2,3 .

Reklama