Hlavní obsah

Guinea si brousí zuby na postup

Velmi dobrými výkony se zatím na africkém šampionátu prezentuje celek Guiney. Po vítězství nad Marokem má stále šanci na postup do čtvrtfinále a pokud dnes porazí Namibii, neměl by mezi elitní osmičkou chybět.

Článek

Guinea prohrála na úvod s domácí Ghanou jen díky Muntariho brance z 89. minuty. Ve druhém utkání se však už radovala z vítězství, když porazila v poměru 3:2 favorizované Maroko. Dnes čeká svěřence kouče Roberta Nouzareta souboj s outsiderem šampionátu, ze kterého potřebují vydolovat tři body. „Po prohře s Ghanou jsem toužil po zlepšení a to se dostavilo, ale nic není zatím dokonáno,“ konstatoval kouč Nouzaret, který se dnes bude muset obejít bez kapitána a střelce dvou branek do sítě Maroka Pascalea Feindounoua.

„Pascale nám bude velmi chybět, ale musíme se pokusit vyhrát, stejně jako kdyby mohl hrát,“ dodal trenér současného 31. týmu žebříčku FIFA. „Věřím svým spoluhráčům, bezesporu jsou schopni splnit naše sny a postoupit tak do čtvrtfinále,“ nechal se slyšet útočník St. Etienne.

Porazit Namibie však nebude pro Guineu jistě nic jednoduchého. Muži trenéra Ariena Schanse sice na úvod prohráli 5:1 s Marokem, ale následně sehráli velmi dobrý zápas s Ghanou, ve kterém šahali po remíze. „Hráli jsme lépe než domácí. Naše protiútoky byly velmi nebezpečné a v konečném ohledu jsme měli více šancí jak domácí,“ řekl sebevědomě nizozemský kouč, který krátce před šampionátem nahradil na lavičce Namibie zesnulého Bena Bamfuchila.

„Jsme pyšní na to, že jsme světu ukázali, že Namibie umí hrát fotbal. Hráči ukázali svou sílu, která bude k vidění i v zápase s Guineou,“ věří Schans svým svěřencům. „Náš další cíl - s potřebnou dávkou štěstí vybojovat tři body s Guineou,“ dodal lodivod Namibie.

Na Guineu dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali nízký kurs 1.22. Věříte, že hráči Namibie dokáží uhrát remízu? Potom si na ni vsaďte - kurs je 5.00. Jste-li však ještě větší optimisti, pak si vsaďte čistou výhru největšího outsidera šampionátu s kursem 11.00 rovných. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 18:00 a potom začněte sázet live.

Reklama