Hlavní obsah

Indian Wells uvidí francouzský souboj

Tenisový turnaj v kalifornském Indian Wells se nám přehoupl do druhého týdne a boje se tak začínají přiostřovat. Už včera vypadl možná největší favorit na vítězství Andy Roddick a dnes může potkat podobný osud finalistu Australian Open Jo-Wilfrieda Tsongu, jehož soupeřem ve 3. kole bude krajan Paul-Henri Mathieu.

Článek

I když oba jmenovaní pochází z Francie a stále v ní žijí, v oficiálním vzájemném souboji se doposud nesetkali. V Indian Wells si tak odbudou premiéru, ve které těžko hledat favorita. Jak už bylo zmíněné, Tsonga se dokázal probojovat až do závěrečného zápasu v Melbourne. Mathieu je zase lépe postaveným hráčem v žebříčku ATP - patří mu 14. příčka, soupeř je 17. nejlepším hráčem světa.

Ani Paul-Henri Mathiue však neudělal v Melbourne zdaleka ostudu. Na úvodním grandslamu sezony totiž hrál velmi dobrý tenis a nakonec se ve čtvrtfinále rozloučil díky zranění a následné skreči v zápase s Rafaelem Nadalem. S problémovou nohou se potýkal už před podnikem v Melbourne, když odstoupil i z předešlého turnaji v Sydney. Měsíc na to už byl naprosto v pořádku, což jasně dokázal svou účastí v semifinále podniku v Marseille. Před 14 dny v Dubaji doplatil na těžký los, díky čemuž už ve 2. kole vypadl s Andym Roddickem. Lepší výhlídky se mu naskýtají nyní v Kalifornii, kde jakožto nasazený startoval druhým kolem, konkrétně zápasem s Fabiem Fogninim, s nimž neměl sebemenší problémy.

Asi jen ten největší optimista by čekal, že se Tsonga dokáže probojovat do finále úvodního grandslamu sezony. Avšak stalo se a nutno poznamenat, že si Francouz svou účast v posledním duelu Australian Open opravdu zasloužil. Cestou do finále totiž porazil například Rafaela Nadala, Rusa Južného či krajana Gasqueta. V letošním roce to však nebyl první Tsongův úspěch, jelikož si hned v úvodu sezony zahrál semifinále v Adelaide.

Od té doby rodák z Le Mans vyjma Davis Cupu startoval pouze v Marseille, kde nestačil hned v úvodu na navrátilce Maria Ančiče. S Chorvatem však svedl vyrovnanou bitvu a lze tak odhadovat, že si svou formu z Australian Open stále drží. To jasně potvrdil ve 2. kole turnaje Pacific Life Open, když si bez sebemenších problémů poradil s Izraelcem Selou.

Myslím, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že postoupit dále může pouze jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je favoritem o tři roky mladší Tsonga, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.40. Kurs na vítězství rodáka ze Štrasburku má hodnotu 2.52.

Reklama