Hlavní obsah

Překvapí Haas i Federera?

Favoriti včera v Indian Wells nezaváhali a v semifinále si to tak rozdá Djokovič s Nadalem. I dnes jsou karty poměrně jasně rozdány, ale papírové předpoklady nejsou vždy směrodatné, což tento týden už několikrát potvrdil Tommy Haas, který si dnes brousí zuby na Rogera Federera.

Článek

Světová jednička má však na téměř třicetiletého Haase většinou dobré vzpomínky. Poprvé se tito tenisté utkali už v roce 2000 na Olympijských hrách v Sydney, kde se z vítězství radoval Němec. Ještě tentýž rok však vrátil Federer Haasovi porážku na domácí půdě v Basileji, ale o dva roky později se na Australian Open znovu radoval rodák z Hamburku. To bylo však jeho doposud poslední vítězství, jelikož švýcarský fenomén vyhrál všech osm zbylých duelů a ujal se jasného vedení 9:2 na zápasy.

Dnes může 26letý Švýcar bilanci zakulatit, k čemuž má ty nejlepší předpoklady i proto, že je konečně naprosto fit. „Nemoc je definitivně pryč a já se cítím výborně. Je skvělé hrát zase dobrý tenis,“ dal Federer po vítězství s Francouzem Mahutem jasně najevo, že mononukleóza je konečně pryč. Ve čtvrtfinále čekal na vítěze 12 grandslamů Ivan Ljubičič, slavící v den zápasu 29. narozeniny. Kromě slavnostního dortu na to ale Federer nebral ohledy a chorvatského ranaře smetl hladce ve dvou setech.

V dalším kole ho čeká jiný hráč, preferující tvrdou hru. Věčný smolař na zranění - Tommy Haas, přišel díky problémům s ramenem o úvodní část letošní sezony. Jeho návrat na kurty nebyl navíc vůbec sladký, když v únoru došel nejdále do druhých kol v San Jose a Memphisu. V Indian Wells však hraje výborný tenis a právem je už ve čtvrtfinále. Dá se říci, že ani největší optimista nečekal, že si Hass poradí s domácím Roddickem, kterého přehrál už ve 2. kole hladce ve dvou setech. Překvapivé bylo i jeho vítězství s Britem Murrayem po setech 2-6, 7-5 a 6-3, jemuž přesně po roce vrátil na Pacific Life Open porážku.

„Je příjemné, pomstít se na tomtéž místě,“ řekl po utkání německý tenista. „Bylo to ohromné utkání, velmi vyhecované a s několika velkými okamžiky. Ve třetím setu jsme oba zvrátili hodně brejkbolů a v pravý čas jsem přišel s výbornými údery,“ dodal současný 36. hráč světa.

Potvrdí dnes švýcarský fenomén papírové předpoklady a s Haasem si poradí už podesáté? Jestliže tomu věříte, pak si vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.05. Jste-li opačného názoru, tím pádem věříte kvalitě Němce, využijte vysokého kursu 6.20 právě na jeho vítězství.

Reklama