Hlavní obsah

Arnheim hostí čtvrtou Bredu

Třicáté kolo nizozemské Eredivise dnes odstartuje na hřišti Arnheimu, který přivítá překvapivě čtvrtou Bredu. Hosté stále drží krok s vedoucím triem PSV - Feyenoord - Ajax a to především díky výsledkům z poslední doby.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Breda skončila v loňské sezoně jedenáctá, což ji připravilo o tradiční holandské play-off, do něhož se vždy kvalifikují kluby na 2.-9. místě tabulky. Letos se však na těchto příčkách v pohodě drží, když dokonce už devětkrát vyhrála venku a statistikám na hřištích soupeřů suverénně kraluje. Z posledních 11 kol navíc vytěžila hned 27 bodů, díky čemuž může stále pomýšlet na nejvyšší příčky tabulky.

Svou kvalitu dnes může Žlutá armáda potvrdit v Arnheimu, kde se ji v posledních letech poměrně daří. Na podzim však Vitesse podlehla doma a dnes jim tak má co vracet. Spravit chuť si jistě svěřenci trenéra Ernieho Brandtse chtějí i po úterní pohárové porážce s Feyenoordem. „Všichni jsou po této porážce zahořklí. Na druhou stranu jsme rádi, že hrajeme nyní už v pátek a můžeme rychle zapomenout. Chceme pokračovat ve výkonech, jaké jsme předváděli před semifinále. Stále máme šanci hrát Ligu mistrů a dokud bude jen teoretická naděje, budeme se prát,“ konstatoval obránce Kurt Elshot. V sestavě hostí se dnes neobjeví zranění Edwin Zoetebier, Gertjan Tamerus a Rob Penders

Vitesse Arnheim nemá bezesporu takové ambice jako hosté, přesto si nevede v probíhající sezoně špatně. Celkem 39 bodů domácím zaručuje klidný střed tabulky. Průměrné výsledky podávají Geel en Zwar i v posledních týdnech, kdy si například poradili s Excelsiorem, ale také prohráli s Venlo či Twente. „Naše situace nás poměrně těší. Náš cíl bylo skončit na deváté příčce a stále máme tak vše ve vlastních rukou,“ říká kouč Aad de Mos, který se dnes musí obejít bez vykartovaného obránce Civarda Sprockela a zraněného dua Yu Hai - Harrie Gommans. Po odpykání trestu se naopak vrací do branky Piet Velthuizen a poraněný kotník už vyléčil Mads Junker.

Utkání nemá podle bookmakerů společnosti bwin favorita. Na vítězství svěřenců Ernieho Brandtsa vypsali experti společnosti bwin kurs 2.55. Myslíte si, že vyhraje Arnheim, pak si na to vsaďte - kurs je 2.45. Remíza dnes není rozhodně moc nepravděpodobná, vsadit si na ni můžete s kursem 3.20.

Reklama