Hlavní obsah

Kuzněcovovou vyzve Polka Radwaňská

Do osmifinálové fáze došla i ženská část pavouka třetího grand slamu sezony, Wimbledonu. Nejvýše postavenou Rusku, která ještě zbyla na turnaji, čeká Agnieszka Radwaňská.

Článek

Obě hráčky se za poslední dva roky potkaly hned pětkrát a ve velké většině případů se z vítězství radovala ruská hráčka. Ta ve vzájemných střetnutích prohrála zatím pouze jednou – letos na Australian Open.

Po velmi vydařené loňské sezoně nezačala Světlana Kuzněcovová špatně ani aktuální ročník, na jehož startu došla hned do finále v Sydney, kde nestačila na Justine Heninovou. Měsíc po již zmiňované prohře ve třetím kole Australian Open s Radwaňskou došla ruská tenistka opět do finále, ale o kýžený titul v Dubaji ji připravila Jelena Dementěvová. Stejný průběh byl pro 23letou tenistku připraven i v Indian Wells, kde ji ve finále zastavila pro změnu Ana Ivanovičová. V Miami zdolala rodačka z Petrohradu ve čtvrtfinále Venus Williamsovou, ale mezi posledními čtyřmi ji zastavila Serena Williamsová. I na French Open si Kuzněcovová vedla obstojně a skončila až v semifinále na raketě krajanky Safinové. Naposled se čtvrtá dáma světového tenisu loučila v Eastbourne už ve druhém kole, kde nestačila na Dánku Wozniackou.

Na úvod letošního Wimbledonu ztratila loňská čtvrtfinalistka jeden set s Francouzskou Johanssonovou. Proti Bondarenkové a Záhlavové už však žádnou sadu neztratila. „V mládí jsem trénovala v hale bez topení, kde bylo kolem nuly. Sbírám úspěchy kvůli výdrži a mentalitě. Dříve jsem neměla nic lehké,“ komentuje své začátky Světlana Kuzněcovová, která v pátek oslavila 23. narozeniny.

Agnieszka Radwaňská si už na Australian Open došla pro slušný výsledek, když prohrála až ve čtvrtfinále s Danielou Hantuchovou. Následně slavila triumf v thajské Pattaye a v katarském Dauhá ji zastavila až v semifinále Ruska Šarapovová. Na konci března v Indian Wells mířila nejlepší polská tenistka opět hodně vysoko, ale ve čtvrtfinále ji stopku vystavila právě její dnešní soupeřka. Na třech následujících turnajích skončila teprve 19letá hráčka vždy ve třetím kole. Chuť si spravila v květnu na antuce v Istanbulu, kde se před jejím uměním musela ve finále sklonit Jelena Dementěvová. Aktuálně jedenáctá hráčka světa sice vypadla na Roland Garros v osmifinále, ale naposled v Eastbourne slavila letos již třetí celkové prvenství, když zdolala Rusku Petrovovou.

Zde na dvorcích v All England Clubu přešla rodačka z Krakova přes Ivetu Benešovou, krajanku Domachowskou a Anastasii Pavlyuchenkovovou.

V tomto duelu bookmakeři jasnou favoritku nevidí. Na vítězství Světlany Kuzněcovové určili kurs 1.75 a na postup Agnieszky Radwaňské si u bwinu můžete vsadit v kursu 1.85.

Reklama