Hlavní obsah

Poradí si Andrejev napočtvrté s Verdascem?

Jako druzí v pořadí po duelu Almagra s Mullerem se na dvorci Grandstand představí v souboji třetího kola Fernando Verdasco a Igor Andrejev. Oba se na US Open potkali před čtyřmi lety a španělský tenista zvítězil až v pěti setech. Ani další měření sil o rok později ve Stuttgartu a ani letos ve finále v Umagu nepřinesla Andrejevovi kýžené vítězství.

Článek

Igor Andrejev prožívá své zatím nejvydařenější US Open. Na úvod závěrečného grand slamu sezony zdolal ve třech setech Marca Gicquela a nezastavil ho ani další Francouz Chardy.

Ruský tenista nevkročil do sezony na turnajích v Sydney a Dauhá zrovna pravou nohou a na úvodním grand slamu v Melbourne skončil ve třetím kole. Na sklonku února vypadl 23. hráč světa ve čtvrtfinále v Buenos Aires, stejně tak jako následně v Dubaji. V závěru března se 25letý tenista probojoval až do čtvrtfinále podniku v Miami a ve stejné fázi vypadl i na dalším turnaji série Masters v Monte Carlu, kde podlehl Nikolaji Davyděnkovi. V Římě se rodák z Moskvy podobného výsledku nedočkal, ale dostal se alespoň do třetího kola, kde ho podruhé v sezoně zastavil Djokovič. Ve Wimbledonu skončil už ve druhém kole, ale následně se dokázal probojovat do finále turnajů v Gstaadu a Umagu. Na posledních čtyřech podnicích skončil Andrejev vždy ve třetím utkání a dnes chce tuto sérii zlomit.

Fernando Verdasco by dnešní případnou výhrou vyrovnal svůj nejlepší výsledek na dvorcích ve Flushing Meadows z roku 2005. V dosavadním průběhu si Verdasco poradil hladce s Rusem Kunitsynem a v dalším dějství svedl pětisetovou bitvu s takřka neznámým Portugalcem Ruiem Machadem.

Úvod letošní sezony levorukému tenistovi vůbec nevyšel a přes dva soupeře se dostal až ve Valencii, kde skončil ve čtvrtfinále na raketě Davida Ferrera. V Římě ho ve stejné fázi turnaje zastavil James Blake, ale na podniku série Masters v Hamburku se 24letý tenista vytáhl. Porazil Rusa Južného, Michaela Llodru, Davida Ferrera a až ve čtvrtfinále podlehl Federerovi. Na Roland Garros se mu rovněž nevedlo vůbec špatně, ale mezi posledními šestnácti mu Rafael Nadal nedal nejmenší šanci. Na trávě v Nottinghamu se aktuální světová třináctka dostala až do finále, kde prohrála s obrovitým Karlovičem a v osmifinále Wimbledonu nestačila na Ančiče.

Po semifinálové účasti v Bastadu zvítězil Verdasco na již zmiňovaném turnaji v Umagu právě nad svým dnešním soupeřem. Na sérii turnajů před US Open došel rodák z Madridu nejdále v New Havenu, kde ho v semifinále vyřadil Mardy Fish.

Na vítězství Igora Andrejeva vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.90. Pokud věříte v postup Fernanda Verdasca, vsaďte si na něj v kursu 1.80.

Reklama