Hlavní obsah

Monfilse vyzve Fish

Tenisové US Open se přehouplo přes svou polovinu a zápasy začínají nabírat na čím dál tím větší důležitosti. O postup do čtvrtfinále si to dnes rozdají v prvním vzájemném utkání Mardy Fish a Gael Monfils. Oba si přitom v osmifinále závěrečného grand slamu sezony ještě nikdy nezahráli.

Článek

Mardy Fish hraje své už deváté US Open a na domácí půdě se mu až doposud nikdy nedařilo, když skončil vždy nejdále ve druhém kole. V dosavadním průběhu turnaje Američan zdolal Roberta Smeetse, Francouze Mathieua a naposled krajana a nasazenou devítku Jamese Blaka. „Podával opravdu skvěle a dařily se mu i returny. To jsou jeho dvě největší zbraně. Není to jednoduché, když jste favoritem a nedaří se vám hrát váš nejlepší tenis. Mardy dokázal, že může být velmi nebezpečným hráčem,“ dodal na adresu svého velkého kamaráda James Blake.

Na prvním grand slamu sezony došel Fish v Melbourne do třetího kola, kde ho zastavil Fin Nieminen. Aktuálně 35. hráč světa se v únoru probojoval ještě do čtvrtfinále podniků v Delray Beach a San Jose. Na výbornou vyšel 26letému tenistovi březnový podnik ATP Masters v Indian Wells, kde porazil hráče jako Andrejev, Davyděnko, Hewitt či Federer a skončil až ve finále na raketě Novaka Djokoviče. Na antuce v Houstonu se rodák z Minnesoty dostal do čtvrtfinále, ale na Roland Garros vypadl už ve druhém kole a v Queensu skončil v kole třetím. Na čtyřech následujících turnajích včetně Wimbledonu či Cincinnati nedokázal americký tenista projít přes první kolo. V posledních týdnech hraje ale ve velké formě, když v Los Angeles skončil mezi posledními čtyřmi a v New Havenu dokonce ve finále.

Ani Gael Monfils neměl jednoduchý los. Na úvod si sice hladce poradil s Pablem Cuevasem, ale následně se musel vypořádat s ruským mladíkem Koroljevem, kterého vyřadil ve čtyřech setech. Největší překážka stála proti Francouzovi ve třetím kole v podobě nasazené sedmičky Davida Nalbandiana. Toho však 32. nasazený hráč k téměř ničemu nepustil a zvítězil po setech 6-3, 6-4 a 6-2.

Francouzský tenista letos zazářil hlavně na Roland Garros, kde nestačil až v semifinále na Rogera Federera. Na trávě v Nottinghamu prohrál aktuálně 33. hráč až v boji o finále s Ivo Karlovičem. Kvůli problémům s ramenem musel vynechat Wimbledon a vrátil se až v Torontu, kde v prvním kole prohrál s Andrejevem. O týden později v Cincinnati vzdal Monfils ve druhém utkání Němci Haasovi a chuť si tak alespoň částečně spravil naposled v Pekingu, kde se probojoval do čtvrtfinále. Tam byl nad jeho síly Srb Djokovič.

Na vítězství Gaela Monfilse vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.59. Pokud věříte v úspěch Mardyho Fishe, vsaďte si na něj v příjemném kursu 2.21.

Reklama