Hlavní obsah

Bohemians 1905 přivítají v poháru Hradec Králové

Začínající reprezentační přestávka nebude na českých zelených trávnících bez fotbalu, jelikož je na programu Pohár ČMFS. Druhé kolo otevřel už v srpnu duel Baníku Ostrava s Brumovem, ale největší část je na programu tento týden. Už dnes přivítají Bohemians 1905 ambiciózní Hradec Králové.

Článek

Klokani na jaře opustili Gambrinus ligu a s ne moc pozměněným kádrem v létě vstoupili do druhé ligy. Hned na úvod dokazují, že jejich cílem je okamžitý návrat mezi elitu, když v pěti zápasech vybojovali už 13 bodů a jsou druzí za prozatím stoprocentní Čáslaví. Ještě v pátek však byli i Bohemians bez ztráty kytičky, ale v sobotu uhráli na hřišti HFK Olomouce remízu 1:1, když inkasovali branku z pokutového kopu. „Měli jsme rozhodnout dříve. Z lavičky se mi zdálo, že penalta nebyla, ale především jsme neměli dopustit, aby se domácí dostali k našemu vápnu v závěru utkání,“ řekl po utkání trenér Pavel Hoftych.

Dnes čeká jeho svěřence 2. kolo Poháru ČMFS, do kterého postoupili přes divizní Českou Lípu. Termín byl sice nastaven na středu, ale po domluvě mezi oběma kluby byl upraven. „Úřední termín byl ve středu v 17 hodin, což ale není dobrý čas pro fanoušky. Proto jsme Hradec žádali o souhlas s přesunutím na devatenáctou hodinu. S tím Hradec nesouhlasil, chtěl hrát totiž už v úterý, protože poté hraje druhou ligu již v pátek. Nakonec jsme tedy došli k úternímu termínu v devatenáct hodin, což by mělo být dobré i pro fanoušky,“ komentoval změnu hracího dne a času ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl.

Hradec Králové není konkurentem Bohemians jen v poháru, ale také v ligové soutěži, v níž rozhodně nemá menší ambice. Prozatím si však tak úspěšně nevede, přesto na tom není vůbec špatně. V pěti duelech poznali Votroci hořkost porážky pouze jednou a dvakrát se radovali z vítězství. V uplynulém víkendu si Východočeši přivezli bod z Jihlavy za remízu 1:1. „Spokojeni být nemůžeme, chtěli jsme vyhrát. Šli jsme do zápasu plni odhodlání a patřičně nažhavení. K výhře daleko opravdu nebylo. Bohužel jsme dostali hloupý gól,“ smutnil po zápase záložník Jiří Vít.

Tento zápas nemá podle bookmakerů zcela jasného favorita. O něco více věří experti společnosti bwin domácím, na které vypsali kurs 1.75. Myslíte si, že do třetího kola postoupí po 90. minutách Hradec, pak si vsaďte na jeho vítězství s kursem 4.25 a jste-li názoru, že se v základní hrací době nerozhodne, pak využijte kursu 3.30.

Reklama