Hlavní obsah

Omlazený Arsenal hostí Sheffield United

Fotbalový fanoušek si tento týden jistě přijde na své, jelikož i ve všedních dnech je opravdu z čeho vybírat. Jeden z nejpikantnějších zápasů dnešního dne se uskuteční na Emirates Stadium v Londýně, kde domácí Arsenal přivítá Sheffield United.

Článek

Trenér Kanonýrů Arsene Wenger dává v Carling Cupu pravidelně příležitost mladé generaci, která nemá zkušenosti s velkým fotbalem a dnes tomu bezesporu nebude jinak. V sestavě se tak objeví teprve sedmnáctiletý reprezentant Walesu do 21 let Aaron Ramsey, který v létě přišel z Cardiffu. Hrát bude také ještě o tři roky mladší Jack Wilshere a dále kapitán rezervního týmu Gavin Hoyte či Emmanuel Frimpong, který je hlavním stavebním kamenem anglické reprezentace do 16 let. V ofenzívě by se měl představit i hráč anglické devatenáctky Kieran Gibbs.

Zkušenější spoluhráče těmto mladíkům budou představovat Alex Song, Johan Djourou a Lukasz Fabianski, kteří toho však v dresu Arsenalu rovněž ještě moc neodehráli. Zajímavou postavou bude jistě i 19letý Mexičan Carlos Vela, který poslední sezony strávil na hostování ve španělských klubech a nevedl si vůbec špatně. Vedle něj by měl na hrotu nastoupit dánský forvard Nicklas Bendtner. „Je důležité dát mladým hráčům šanci, aby si zahráli po boku těch zkušenějších,“ říká trenér Wenger, kterému sázka na mládí v minulých sezonách vycházela. „Je to vždy dobrodružství hrát s tak mladým týmem, ale může vám to nastínit, jak to bude v klubu vypadat za tři či pět let,“ dodává zkušený kouč.

Pro týmy z nižších soutěží jsou pohárové zápasy ty, ve kterých se mohou vytáhnout proti elitě. Sheffield United však ještě předloni do elity patřil, ale v ne až tak špatné sezoně spadl na úkor Wiganu jen díky horšímu skóre. Loni tak už bojoval v anglické Championship a nevedl si nejhůře, když skončil jen čtyři body od baráže o Premier league. Postoupit je však vždy velmi těžké a chtějí-li Žiletky letos tento cíl uskutečnit, pak musí hrát výjimečný fotbal.

Prozatím tak rozhodně není a i proto jim patří až 15. příčka v tabulce. Přesto stále není zdaleka nic ztraceno, jelikož do konce sezony zbývá stále ještě 39 kol. Po zranění se navíc do sestavy vrací James Beattie, který se určitě představí už dnes v Londýně. Hrát naopak nebudou suspendovaný obránce Sun Jihai a zraněný záložník Matthew Spring.

I přes omlazenou sestavu vstoupí do zápasu v roli jasného favorita domácí. Na postup svěřenců Arsena Wengera vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.08. Myslíte si, že postoupí naopak Sheffield United, pak si na to vsaďte - kurs je 6.50.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.