Hlavní obsah

Slavia si jede do Rumunska pro postup

Reálnou, ale ne zcela tak jasnou šanci na postup do 2. Kola Poháru UEFA má pražská Slavia. Sešívaní v úvodním zápase doma s FC Vaslui uhráli bezbrankovou remízu, když neproměnili obrovské množství brankových příležitostí. Odveta v Rumunsku nebude pro výběr Karla Jarolíma bezesporu jednoduchá, přesto k ní Slávisté vzhlíží optimisticky.

Článek

Červenobílí v prvním zápase nepotvrdili svou současnou střeleckou produktivitu a bezbranková remíza tak jistě byla zklamáním. „Představoval jsem si jiný výsledek, ale věřím, že potvrdíme současnou formu a že se prosadíme,“ říká jasně kouč Jarolím, jehož mužstvo nyní sází branky jako po másle. Posledním na kom si Slávisté smlsli, byla Olomouc, kterou v Edenu rozstříleli v poměru 3:0 a generálka na dnešní souboj s Vaslui jim tak vyšla náramně.

„Určitě jsme sem přiletěli s tím, že se pokusíme tu gólovou smůlu v evropských pohárech protrhnout, vstřelit Vaslui nějakou branku a postoupit. My jsme si vědomi toho, že jsme si v prvním zápase vytvořili dost gólových příležitostí a měli jsme trošku smůlu, že jsme to neproměnili,“ říká slávistický záložník Jaroslav Černý, který byl jedním z víkendových střelců v zápase se Sigmou.

Do Rumunska ani neodcestovali zranění Dušan Švento a Goce Toleski, naopak fit je už Zdeněk Šenkeřík a mezi dlouhodobými marody Slavie tak už zůstává pouze František Dřížďal. „Máme další hráče, kteří se mohou předvést, věřím, že absence nahradí,“ komentuje absence kouč Jarolím, jehož tým zdobí v poslední době opravdu nevídaná střelecká produktivita.

FC Vaslui se naopak momentálně moc nedaří, když poměrně překvapivě prohrála poslední tři ligové zápasy. Dva z nich navíc sehrála doma, na stadionu, který „zdobí“ škvárová atletická dráha. Stadion není moc fanoušky oblíben a ani dnes se tak nečeká zdaleka vyprodáno. Atmosféra tak nebude na rumunské poměry bůhví jaká, což by mohlo nahrávat Slávistům. Uspět však jistě chtějí i domácí, od kterých se dnes očekává ofenzivnější fotbal, než hráli v Eden.

Utkání nemá podle expertů bwin favorita. Na vítězství Slávistů si můžete vsadit s kursem 2.55. Máte-li pocit, že zápas skončí remízou, pak využijte kursu 3.20. Na domácí vypsali bookmakeři kurs 2.50.

Reklama