Hlavní obsah

Zaváhá Arsenal i na půdě Sunderlandu?

Minulý týden Arsenal senzačně podlehl před vlastním publikem nováčkovi z Hullu. Dnes Gunners v rámci 7. kola Premier league cestují do Sunderlandu, který svou kůži jistě nedá lacino.

Článek

Po prohře ve Fulhamu z druhého kola Arsenal opět začal své soupeře jasně přehrávat, když zdolal Newcastle (3:0), Blackburn (4:0) a také Bolton (3:1). Do vedení se dostal i proti Hullu, který si v 50. minutě vstřelil vlastní branku. Poté se však prosadili Geovanni a Cousin, čímž posunuli Hull na průběžnou šestou příčku v tabulce.

„Měli jsme šance na získání tří bodů. Nejsme ale stroje. Po vedoucí brance jsme si mysleli, že máme utkání vyhrané, hráli jsme lehkomyslně a nesnažili se vstřelit druhý gól. Je to pro nás ponaučení a víme, že bez správného přístupu můžeme i prohrát,“ dodal po utkání trenér Arsene Wenger.

V úterním duelu Ligy mistrů přivítali Gunners FC Porto. Portugalský mistr nedokázal vyloupit Emirates Stadium tak, jako Hull a odvezl si čtyřgólový příděl, na kterém se dvěma brankami podílel Robin van Persie a Emmanuel Adebayor. Z kabiny hostí nejsou hlášena žádná nová zranění a nově může trenér Wenger počítat i se záložníkem Alexandrem Songem. Na marodce Kanonýrů však zůstávají dlouhodobí rekonvalescenti Abou Diaby, Eduardo, Amaury Bischoff a Tomáš Rosický.

Sunderland si v probíhající sezoně přispal zatím 7 bodů a patří mu třináctá pozice. V polovině září vedli Black Cats dlouho ve Wiganu, ale v závěru o tři body přišli a jenom remizovali 1:1. Z vítězství se však radovali o týden později proti Middlesbrough (2:0), když se v poslední desetiminutovce trefil dvakrát útočník Michael Chopra. Naposled se Sunderland představil v Aston Ville, kde mu k výhře nepomohl ani vedoucí gól Djibrila Cisseho, na jehož branku opověděli ještě v prvním poločasu po standardních situacích Young a Carew.

„Roy Keane si v první sezoně vedl dobře. Kariéra trenéra je maraton, ale on má potencionál stát se úspěšným manažerem,“ říká na adresu lodivoda domácích Arsene Wenger. Bývalý záložník Manchesteru United a současný kouč Sunderlandu se bude muset obejít bez středopolaře Millera, který si v tréninku natáhnul třísla. Na marodce domácích navíc zůstávají Teemu Tainio (rameno), Phil Bardsley (kotník), Grant Leadbitter, obránce Nosworthy a útočník Kenvyne Jones.

Na vítězství Sunderlandu vypsala sázková kancelář bwin kurs 5.50. Na úspěch Arsenalu si můžete vsadit v kursu 1.60 a na remízu je kurs 3.40.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články