Hlavní obsah

Kladno může před Litvínov

Eurotip.cz

Česká extraliga ledního hokeje po měsíci až na jedno odložené utkání čtvrtého kola završí první čtvrtinu soutěže. Televizní předehrávka s čelem tabulky nezamíchala a Vítkovice se tedy mohou přemístit na derby s Třincem v relativní pohodě. Nováček extraligy hostí Karlovy Vary. Litvínov má po pondělí co napravovat, ale v Kladně to nebude mít snadné.

Článek

Domácí celek vlétl do extraligy v nebývalém tempu, ale jedna prohra stačila k tomu, aby přišel na dlouhou dobu o veškerý optimismus. Ukázalo se částečně, že Kladnu na začátku extraligy poměrně přál los. Posléze se ovšem k němu naopak otočila zády štěstěna, pokud šlo o brankáře. Dnes by však zdravotní stav snad již mohl strůjci skvělého vstupu do sezóny Kopřivovi dovolit nastoupit. Na sérii šesti zápasů bez jediného získaného bodu také nesli svůj díl viny i kladenští útočníci, kteří během této doby dokázali pouze jednou vstřelit více než dvě branky. Tým však doufá, že po divokém pondělním zápase, v němž se neustále přelévalo skóre, bude opět doma bodovat.

Severočeši začali dvěma prohrami a zvláště v obraně podávají střídavé výkony. Litvínov se nevyhnul již několika gólovým přídělům a patří mezi nejčastěji inkasující mužstva. V posledním zápase odnesl špatnou hru obrany Franěk a je tedy otázkou, zda nedostane přednost Jaroslav Hübl mladší, který má klíčové statistiky lepší. Otec druhého brankáře, který zároveň mužstvo trénuje, se však po pondělním zápase soustředil především na kritiku nedisciplinovaného výkonu jeho svěřenců ve třetí třetině. Kvůli tomu Litvínov ztratil dobře rozehrané utkání. Nejtrestanějšími muži klubu jsou veterání Reichel a Šlégr, u něhož se však nejedná o velké překvapení. Nejspíše ještě nenastoupí Vobořil.

Bookmakeři bwin očekávají, že si soupeří vymění v tabulce pozice. Na domácí Kladno totiž vypsali kurs 1,95 . Hosté v pondělí přišli o třízápasovou neporazitelnost a vypadli z první šestky. Litvínov na ledě dnešního soupeře v minulé sezóně po třech letech ani jednou nevyhrál. Dnes si to může vynahradit v kursu 3,0 .

Reklama