Hlavní obsah

Spraví si Chorvati chuť proti Ukrajině?

V kvalifikační skupině 6 se bojuje o každý bod a na zisk jednoho ze dvou postupových míst má zálusk kromě aktuálního lídra Anglie také Ukrajina a Chorvatsko. To se vzpamatovává právě z porážky od týmu Albionu a další prohra by pro svěřence trenéra Biliče znamenala ohrožení jejich postupových ambicí.

Článek

Hosté si v úvodu poradili s Kazachstánem snadno 3:0. Následně přijela na chorvatskou půdu Anglie, která v Záhřebu vyhrála 4:1. Měrou vrchovatou k tomuto výsledku přispěl Theo Walcott, který zaznamenal hattrick. Touto porážkou tak skončila chorvatská série 36 utkání bez porážky v domácím prostředí v rámci kvalifikací na evropský a světový šampionát.

„Je zde už malý nebo dokonce vůbec žádný prostor pro chyby, pokud chceme postoupit na závěrečný turnaj. V Charkově nemůžeme hrát na remízu, avšak nebyli bychom úplně nešťastni ze zisku jednoho bodu,“ říká trenér Bilič.

Ten by měl do útoku nasadit duo Ivica Olič-Ivan Rakitič. Ze zálohy by je měli nejvíce doplňovat Luka Modrič a Darijo Srna. Do utkání naopak nezasáhne suspendovaný střední obránce Robert Kovač, kterého nahradí jeden z dvojice Kněževič-Križanac.„Chceme kontrolovat hru hned od začátku. Možná nastoupíme v odlišné formaci a šanci dostanou někteří noví hráči,“ dodává lodivod hostí Bilič.

Ukrajina se v dosavadním průběhu kvalifikace potkala s dalšími dvěma týmy z východní Evropy. V prvním utkání se domácí nemohli proti Bělorusku dlouho prosadit a spasil je až v nastaveném čase z penalty útočník Andrej Ševčenko. Forvard AC Milán se prosadil i na půdě Kazachstánu, kde se dvakrát trefil také záložník Dněpropetrovsku Sergej Nazarenko a stanovil tak konečné skóre 3:1. Domácí trenér Mikhaylychenko se musí obejít bez zraněného útočníka Dynama Kyjev Artema Milevského. Může však počítat s Andrejem Ševčenkem i forvardem Herthy Berlín Voroninem.

„S Tymoščukem jsem hrával v Šchataru a poté jsem ho potkával v ruské lize. Je to přirozený vůdce, kterému po právu náleží kapitánská páska v Zenitu. Aliev je výborný záložník s fenomenální střelou a v útoku jsou Ukrajinci také nebezpeční,“ dodává chorvatský brankář Stipe Pletikosa, který aktuálně neoplývá nijak oslnivou formou a může být nahrazen brankářem francouzského Lens, Vedranem Runjem.

V tomto utkání lze jen těžko hledat favorita. Bookmakeři však přeci jenom více věří ve výhodu domácího prostředí a na vítězství Ukrajiny určili kurs 2.30. Na výhru Chorvatska si můžete vsadit v kursu 2.90. Pokud si myslíte, že tento duel skončí remízou, vsaďte si na ni u bwinu v obligátním kursu 3.10.

Reklama