Hlavní obsah

Čáslav přivítá Hradec Králové

Kvůli kvalifikačním bojům o postup na mistrovství světa 2010 mají nejlepší soutěže přestávku, druhá česká nejvyšší fotbalová soutěž však pokračuje dohrávkami 11. kola, které odstartovalo už v pátek. Od 17:00 se utkají Bohemians 1905 s Karvinou a o hodinu dříve má stanovený výkop duel Čáslav – Hradec Králové, na který se právě podíváme.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto).

Článek

V loňské sezoně skončila Čáslav až na třináctém místě jenom s tříbodovým náskokem na sestupující Hlučín. Letos tým ze středních Čech zažil excelentní start do sezony, když z úvodních pěti utkání všechna vyhrál. V osmém kole však svěřenci Miroslava Koubka prohráli 1:3 v Karviné a ani v posledních dvou střetnutích se tříbodového zisku nedočkali.

Nejprve aktuálně druhý celek tabulky doma remizoval s loni prvoligovými Bohemians 1905 1:1 a minulý týden skončilo utkání v Opavě výsledkem 2:2. Za Čáslav se trefila nová posila z Liberce Jakub Dohnálek a v poslední minutě dal výsledku konečnou podobu bývalý obránce Mladé Boleslavi Tomáš Brezinský.

„Hráli jsme vabank. Vzadu byli jen dva obránci a podařilo se. Vyvinuli jsme v závěru velký tlak, při gólové situaci jsme měli v šestnáctce hodně hráčů, vyhráli osobní souboje a Tomáš Brezinský krásnou ranou vyrovnal,“ dodal spokojený trenér Koubek, který do utkání nemohl kvůli zraněním postavit pětici Malík, Peškar, Wolf, Süsser a Dolejš.

Hradec Králové se v minulé sezoně pohyboval stále na čele tabulky, momentálně mu ale patří až desátá příčka. V druhé polovině září Votroci remizovali v Třinci 0:0 a následně zvítězili 2:0 proti HFK Olomouc, když se trefili Rezek a Černý. Naposled však Východočeši nestačili před vlastním publikem na Sokolov. „Bylo to pro mě obrovské zklamání. Do té doby jsme sice neměli až tak dobré výsledky, ale předváděná hra byla poměrně kvalitní. Tentokrát to byl výkon ve všech směrech špatný,“ dodal po prohře 0:2 generální ředitel klubu Richard Jukl.

Ztráta hostů na čelo tabulky není ještě propastná a právě proti Čáslavi by se Hradec Králové rád zvedl. „Jsem přesvědčen, že máme silný tým. V předešlých zápasech jsme to po herní stránce určitě ukázali. V Čáslavi se o body každopádně pořádně porveme. Náskok týmů v tabulce před námi potřebujeme stáhnout. Doufám, že v Čáslavi k tomu uděláme první krok,“ říká optimisticky naladěný brankář Karel Podhajský.

V úspěch Hradce Králové však bookmakeři příliš nevěří, když na jeho výhru určili vysoký kurs 3.90. Na vítězství Čáslavi vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.85 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.20.

Reklama