Hlavní obsah

Pomstí se Djokovič za tři roky starou porážku?

Probíhající tenisový turnaj série Masters v Madridu má na závěr dnešního programu pikantní lahůdku. Na centrálním dvorci se utkají dva hráči ze zemí bývalé Jugoslávie. Ivo Karlovič v první polovině roku nestačil na Novaka Djokoviče v Hamburku a dnes tak má Srbovi co vracet.

Článek

Na antuce v německém přístavním městě však nešlo o první vzájemný zápas těchto tenistů. Vůbec poprvé se střetli už před třemi lety právě v Madridu, kde se z vítězství v prvním kole radoval Karlovič, když v tu chvíli teprve 18letého Djokoviče porazil v poměru dvakrát 6-4.

Od té doby udělal Novak Djokovič obrovský kus práce a už několik měsíců figuruje na třetí pozici žebříčku ATP. Letos už získal celkem tři turnajové tituly, když všechny se řadí mezi ty nejcennější. Největšího vítězství dosáhl hned v úvodu sezony na Australian Open, ale ani triumfy z Indiand Wells či Říma nejsou pro rodáka z Bělehradu bezcenné. Třetí letošní vítězství na podniku série Masters by si jistě nyní rád připsal v Madridu, kde to však nikdy není vůbec jednoduché. Djokovič to pocítil už včera, kdy mu byl výborným soupeřem Rumun Hanescu, který vyhrál první set a ve druhém si vynutil tiebreak. Ten však prohrál a v rozhodujícím setu zápas skrečoval.

„Tento zápas byl pro mě velmi dobrou zkouškou pro nadcházející duel. Musel jsem čelit vynikajícímu servisu a zítřejší soupeř je na tom v tomto ohledu ještě lépe,“ konstatoval po zápase 21letý Srb, který má rovněž velmi dobrý servis.

Jeho slova jsou samozřejmě pravdivá, jelikož Ivo Karlovič už vzhledem ke své více jak dvoumetrové výšce se vyznačuje především dělovým servisem. Chorvat však v poslední době zlepšil výrazně i své ostatní dovednosti, díky čemuž sklízí úspěchy. V srpnu byl dokonce 14. Hráčem světa, což je pro Karloviče vůbec nejvyšší dosavadní postavení v žebříčku. Momentálně je na tom o 7 příček hůře, což však stále není špatné. Největší úspěch si letos připsal v Nottinghamu, kde dokázal obhájit svůj loňský titul. K němu přidal především semifinále z podniku série Masters v Cincinnati. V Madridu startuje jako nasazený a tak začal turnaj až druhým kolem, v němž tradičně ve dvou tiebreacích zdolal Robina Soderlinga ze Švédska.

Myslíte si, že Karlovič nechá vzpomenout na své tři roky staré vítězství se Srbem, pak si vsaďte na jeho vítězství s kursem 4.25. Věříte-li v opak, pak využijte kursu 1.18, který bookmakeři společnosti bwin vypsali na výhru Djokoviče.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články