Hlavní obsah

V derby pod Ještědem se představí Jablonec

Eurotip.cz

Gambrinus liga to není jen derby pražských „S“, ale například i podobně prestižní souboj Liberce s Jabloncem. Právě tento zápas je dnes na programu jako dohrávka desátého kola a jeho atraktivitu zvyšuje postavení obou celků v tabulce - případný vítěz se může posunout na třetí příčku před Spartu.

Článek

Tým z Letné totiž včera neuspěl v Plzni, odkud si přivezl pouhý bod za remízu 1:1 a opět ztratil v boji o špici tabulky. Slávisté naopak zcela jednoznačně roznesli Kladno a na Spartu mají momentálně náskok sedmi bodů. O bod více ztrácí na čelo tabulky Liberec a Jablonec je zpět o další dva body, k dobru však mají dnešní vzájemný souboj.

Do toho vstoupí v pozici favorita domácí Slovan Liberec, který letos nechává vzpomenout na své zlaté časy a prozatím si vede velmi dobře. Přívětivý výsledek uhrál i před reprezentační přestávkou v Ostravě, když si z východu republiky přivezl bod za bezbrankovou remízu. Dnes čeká svěřence trenéra Ladislava Škorpila další těžký zápas s Jabloncem.

„Věřím, že i naši hráči budou nabuzení, namotivovaní. Chceme navázat na výkony, které jsme předvedli v posledních dvou zápasech,“ nechal se slyšet asistent trenéra Luboš Kozel. „Jablonec vstoupil do ligy velmi dobře. I se silnými soupeři předváděl velmi dobrou hru. Základní jedenáctka je velmi zkušená a kvalitní,“ dodal směrem k soupeři bývalý výborný fotbalista. Na listině zraněných je u domácích pouze obránce Lovre Vulin, všichni ostatní jsou pro dnešní zápas k dispozici.

Jak už ale poznamenal liberecký asistent, Jablonec nebude pro domácí jednoduchým soupeřem. Momentálně šestý celek Gambrinus ligy získal sice většinu bodů na svém stadionu, ale jistě dokáže potrápit i venku. Kvalitu Jablonce dokazuje i jeho poslední ligový zápas, v němž doma porazil ambiciózní Brno 2:0 po brankách Michálka a Valenty.

Derby je vždy velmi specifický zápas a U Nisy dnes bude o motivaci bezesporu postaráno. „Nesmíme hrát zakřiknutě, nedělat zbytečné chyby a nutit se do střelby,“ prozradil recept na domácí jablonecký kouč František Komňacký, který rovněž nemá nějaké problémy s absencemi.

Na Liberec dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 1.80. Věříte, že hráči Jablonce dokáží uhrát alespoň remízu? Potom si vsaďte na jejich neprohru - kurs je 1.80. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 17:15 a potom začněte sázet live u bwin.

Reklama