Hlavní obsah

Tápající Newcastle hostí Manchester City

Eurotip.cz

Anglická Premier league má dnes na programu dohrávku osmého kole, ve které poměří své síly Newcastle United s Manchesterem City. Domácí se nenachází v dobré situaci, ale případná výhra by je posunula hned o několik příček výše a pouhý bod za Citizens.

Článek

Nejhorší start do sezony za posledních devět let, tak se dá označit vstup Newcastlu United do letošního ročníku Premier league. Během posledních pěti kol navíc Straky ukořistily pouhý jeden bod v posledním zápase s Evertonem, což tak může značit zlepšení. Úspěch přišel tedy v úvodním zápase nového provizorního manažera Joea Kinnearam, který byl po zápase šťastný i proto, že jeho svěřenci dokázali srovnat skóre utkání, i když prohrávali 2:0.

Střelecky naprázdno tentokrát vyšel Michael Owen a dnes tomu bude také tak. Útočník, jehož služby opomíjí trenér anglické reprezentace Fabio Capello, si během tréninku natáhl sval a do dnešního zápasu tak určitě nezasáhne. „Myslím, že bude mimo tak sedm až deset dní. Zápas s Manchesterem City vynechá, ale má reálnou šanci, že nastoupí v derby (Newcastle hraje příští týden se Sunderlandem) – tak 50 na 50,“ odhaduje absenci svého útočníka kouč Kinnearam, jenž se dnes musí obejít i bez Beyeho, Jonase, Smitha a Viduky.

Manchester City vstoupil do sezony s velkou vidinou úspěchu, kterou však prozatím moc nenaplňuje. Modří vyhráli sice třikrát, ale zbylé čtyři zápasy prohráli, když ten poslední před 14 dny doma s Liverpoolem. Právě v zápase s Reds nebyli svěřenci kouče Marka Hughese daleko od úspěchu, jelikož poločas vyhráli 2:0 a ještě v 73. minutě vedli, ale nakonec třikrát inkasovali.

Dnes mají jistě v plánu sehrát zápas se zdárnějším koncem, ale moc jednoduché to pro Citizens nebude. S největší pravděpodobností totiž nenastoupí největší hvězda týmu Brazilec Robinho a jistý není ani start dua Petrov - Benjani.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání favorita. Na domácí vypsali kurs 2.95, kurs na remízu má hodnotu 3.15. Na vítězství Manchesteru City si můžete vsadit s kursem 2.25.

Reklama