Hlavní obsah

Bostonu a Torontu nejdou samostatné nájezdy

Eurotip.cz

Ve čtvrtek se zapojí do hry v NHL o něco málo méně než polovina klubů. Skladba zápasů je tedy velmi různorodá. Ve východní konferenci se po pondělním krátkém výletě vrací domů Pittsburgh k zápasu s Carolinou. Jeden ze tří mezikonferenčních duelů obstarají Phoenix s Washingtonem. V severovýchodní divizi Boston přivítá Toronto.

Článek

Medvědi mají první měsíc sezóny tradičně hodně cestovní. Jelikož jsou na to zvyklí, dokáží se s tím obvykle vyrovnat a bodují. V novém ročníku má zatím Boston za sebou šest zápasů, z nichž pět hrál venku a pouze jednou odjížděl z ledu bez bodu. Možnou noční můrou jsou pro dnes domácí celek samostatné nájezdy. Jenom v tomto týdnu po nich totiž již dvakrát opouštěl ledovou plochu jako poražený. V brance se pravidelně střídají Thomas a Fernandez. Nyní je na řadě první z nich, který má i celkově zatím mírně lepší statistiky. Bostonu již třikrát v útoku chyběl Axelsson a naopak již opět v prvním týmu nastupuje z farmy povolaný Sobotka.

Toronto skončilo minulou sezónu přikováno ke dnu divize a vedení se rozhodlo situaci řešit angažováním trenéra, který byl alespoň v základní části sezóny v minulých letech vždy úspěšný v západní konferenci. Klid nepanoval v létě ani mezi hokejisty, protože došlo k výměnám, které zasáhly všechny posty. První utkání se notně obměněné sestavě vydařilo, když Toronto vyhrálo na ledě obhájce Stanleyova poháru. Jenže další zápasy již připomínaly minulé sezóny. Brankář Toskala musel být střídán veteránem Josephem, kterému se ovšem zatím také nedaří. K zajímavé situaci došlo v úterý, když kanadský gólman nahradil mladšího kolegu pro samostatné nájezdy, ale úspěšný nebyl.

Bookmakeři bwin nepředpokládají, že by hosté domácí klub v tabulce bodově dostihli. Na výhru Bostonu totiž vypsali kurs 1,8 . Domácí prostředí ovšem již nebývá v na počet bohatých vzájemných zápasech zdaleka tím určujícím prvkem. Toronto může tento fakt potvrdit vítězstvím v kursu 3,5 zvláště tehdy, když se mu začne lépe dařit v přesilových hrách i v oslabení.

Reklama