Hlavní obsah

Nechá Ferrero vzpomenout na staré dobré časy?

Tenisový turnaj v Lyonu má dnes na programu osmifinálové souboje. V tom posledním se představí domácí Paul-Henri Mathieu v duelu s Juanem Carlosem Ferrerem. Španěl letos prozatím marně vzpomíná na staré časy, přesto dnes není určitě bez šance.

Článek

Ferrero však na Francouze nemá zrovna dobré vzpomínky, jelikož s ním před dvěma lety v Římě prohrál vůbec první a zároveň prozatím poslední vzájemný zápas v poměru 1-6 a 3-6.

I proto je dnes mírným favoritem Paul-Henri Mathieu, který do probíhající sezony sice vstoupil velmi dobře, když v dubnu dokonce figuroval na 12. Příčce žebříčku ATP, ale od té chvíle klesl hned o 21 míst. Svých největších úspěchů dosáhl na domácí půdě, jelikož do finále postoupil v Métách a semifinále si zahrál v Marseille. Mezi nejlepší čtveřicí se objevil také v Mnichově, ale ani tam na titul nedosáhl a tak jeho jedinou trofejí letos zůstává ta z bukurešťské čtyřhry. Chuť by si tak jistě rád spravil nyní v Lyonu, kde si v prvním kole poradil s Guillermo Caňasem.

Dalším soupeřem bude Francouzovi Juan Carlos Ferrero, jehož bývalý lesk už hodně zešedl, i když mu je stále 28 let. Zkušený Španěl ještě loni dokazoval, že nepatří do starého železa. V polovině roku totiž patřil díky velmi dobrým výsledkům na antuce do Top 20. Z té do konce sezony sice vypadl, ale celkově si meziročně pohoršil o pouhou jednu příčku.

Letos už tak úspěšný není, jelikož se v žebříčku ATP propadl až na 63. příčku, což je už dost razantní pokles vzhledem k tomu, že před pěti lety světovému tenisu vévodil. Přesto se dokázal probojovat alespoň do jednoho finále a to hned v úvodu roku v Acapulco. Z ostatních úspěchů však už stojí za zmínku pouze čtvrtfinále z Pekingu, na ostatních turnajích se totiž mezi nejlepší osmičku neprobojoval.

Podle sázkové kanceláře bwin je mírným favoritem zápasu Francouz Mathieu, na jehož výhru je kurs 1.80. Na vítězství Ferrera určili bookmakeři kurs o desetinu vyšší - 1.90.

Reklama