Hlavní obsah

Odpoutá se Newcastle ode dna tabulky?

Předehrávku 10. kola anglické Premier league dnes večer obstará duel týmů z druhé poloviny celkového pořadí. Domácí Newcastle má náskok jediného bodu na předposlední Tottenham a chce se posunout výše. Proti budou hráči nováčka soutěže z West Bromwiche, kteří rovněž neprožívají nijak skvostné období.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Útočník W.B.A. Roman Bednář.

Článek

Newcastle v prvním utkání sezony uhrál velmi cennou remízu na Old Trafford a proti Boltonu dokonce zvítězil. Od 23. srpna však Straky čekají na výhru. Té se nedočkali ani v úvodu října na hřišti Evertonu, kde remizovali 2:2. V dalším utkání proti Manchesteru City měli svěřenci Joe Kinneara ke třem bodům velmi blízko, ale v 86. minutě srovnával na konečných 2:2 záložník Citizens Stephen Ireland. Ani poslední zápas Newcastlu nevyšel, když prohrál v Sunderlandu 1:2.

„Chceme, aby se fanoušci koukali dopředu. Nechci tím nijak snižovat poslední neúspěch – nikdo nebyl víc zklamaný než já. V životě schytáte mnoho ran a my musíme dokázat, že jsme silný tým. Po prohře v Sunderlandu byla v kabině špatná nálada, ale vše jsme si vyříkali. Dnes musíme zvítězit,“ říká domácí kouč Joe Kinnear.

Ten se musí obejít bez Michaela Owena, kterého trápí natažená třísla, ale do dalšího souboje s Aston Villou by měl být bývalý forvard Liverpoolu v pořádku. Mimo hru je i zkušený záložník Nicky Butt (kotník) a útočníci Mark Viduka (achilovka) s Alanem Smithem (chodidlo). Šanci v základní sestavě tak mohou dostat záložníci Joey Barton či Jonas Gutierrez.

Nováčkovi z West Bromwiche patří momentálně desátá příčka. Hosté na rozdíl od svého dnešního soupeře naplno bodovali už třikrát, když zdolali West Ham (3:2), Middlesbrough (1:0) a v 7. kole Fulham (1:0). Po vítězství nad Fulhamem však přišla studená sprcha v podobě výprasku od Manchesteru United v poměru 0:4. Navýšení zatím desetibodového konta se Albion nedočkal ani v sobotu, kdy v domácím prostředí nestačil na dalšího novice Premier league Hull a to 0:3. Celek Romana Bednáře byl přitom povětšinu utkání lepším a aktivnějším mužstvem, ale ve druhém poločase doplatil na chyby v obraně a neomylné proměňování všech šancí v podání hráčů Hullu.

„Myslím si, že máme dobré mužstvo, které je v Premier league konkurenceschopné, avšak musíme si vytvářet šance a dávat góly. Z pětasedmdesáti procent je naše hra velmi dobrá. Musíme ji jen lépe zorganizovat a hrát jednoduše. Jsem si jistý, že se výsledkově brzy zvedneme,“ říká optimisticky naladěný kouč hostí Tony Mowbray, který v dnešním utkání nemůže počítat s trojicí Abdoulaye Meite, Filipe Teixeira (oba lýtko) a Kim Do-Heon (koleno).

Na vítězství Newcastlu vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.90. Na úspěch West Bromwiche si můžete vsadit v kursu 3.85 a na remízu je kurs 3.20.

Reklama