Hlavní obsah

Torres si pravděpodobně zahraje proti Atletiku

Před 14 dny vinou zranění Fernando Torres chyběl v zápase Liverpoolu na hřišti Atletika Madrida, ale o dnešní odvetu už by prý přijít neměl. V souboji dvou sedmibodových týmů skupiny D tak jistě bude chtít současná hvězda Reds skórovat do branky klubu, ve kterém působil od 11 let.

Článek

I bez Torrese však dokázal Liverpool vybojovat v Madridu remízu, která vzešla z dost podivného utkání. Reds sehráli vynikající první poločas, druhý zase patřil spíše Atletiku. Největší zajímavostí bezesporu byly tři regulérní, ale rozhodčími neuznané branky, bez nichž duel skončil 1:1.

Dnes na Anfield Road si na tento fakt dají sudí jistě velký pozor a mohla by se tak uskutečnit i gólová přestřelka. Obě mužstva totiž ctí ofenzivní pojetí hry a dá se říci, že dnes nemají co ztratit. Jejich postup do osmifinále je totiž velmi blízko a není tak potřeba bránit nějakou bezbrankovou remízu.

Jako favorité do duelu jistě vstoupí domácí, kteří i díky svému manažerovi Rafaelovi Benitézovi mají v kádru hned několik Španělů. Ani jeden z nich však o víkendu nedokázal zabránit porážce na hřišti Tottenhamu, ke které určitě dojít nemuselo. Už ve třetí minutě se totiž trefil Dirk Kuyt a Liverpool vedl. V dalším průběhu zápasu navíc hrál lepší fotbal, ale jakoby Harry Redknapp vnesl do řad Kohoutů novou krev, která dokáže otáčet zápasy v závěrech střetnutí. „Jsem skutečně zklamán, prohru jsme si nezasloužili. Všichni mohli vidět, že jsme byli lepší než domácí,“ řekl po prohře kouč Rafael Benitez, jehož tým přišel o čelo tabulky Premier league.

Atletiko Madrid vstoupilo do letošní sezony výborně nejen v Lize mistrů. Ve španělské Primera division však poměrně brzy narazilo na tvrdý odpor. Z duelů se Sevillou, Barcelonou a Realem Madrid totiž nevybojovalo ani bod a v tabulce se tak propadlo. Po remíze s Liverpoolem však uhrálo bod za remízu 4:4 ve Villarrealu a o uplynulém víkendu porazilo v poměru 2:0 Mallorku. O obě branky se postaral argentinský kanonýr Sergio Agüero, který v duelu s Liverpoolem nastoupil až do druhého poločasu. Podobný fakt se očekává i dnes, jelikož podle trenéra Aguirreho musí stále zapracovat na fyzické kondici.

Věříte-li dnes ve vítězství Liverpoolu, pak si na něj můžete vsadit s kursem 1.55. Remíza je oceněna hodnotou 3.45 a výhra Atletika kursem 6.00 rovných.

Reklama