Hlavní obsah

Ottawa se obvykle do Caroliny těší

Čtyři páteční duely v NHL přinesou různorodou skladbu zápasů. V pacifické divizi přivítá skvěle hrající Anaheim stále velmi často inkasující Dallas. V mezikonferenčním utkání vyjede odpočinutý Montreal na led zraněními postiženého Columbusu. V jednom ze dvou zápasů východní konference hostí Carolina Ottawu.

Článek

Domácí klub se zatím drží na první příčce divize, z níž vede nejsnažší cesta do play off. Carolina výrazně těží z toho, že netrpí většími výkyvy formy. Zatím se jí v této sezóně nestalo, že by nedokázala bodovat ve dvou zápasech v řadě za sebou. Klub naopak trápí několik absencí v sestavě. Mimo hru jsou především obránci František Kaberle a Joni Pitkänen. V útoku chybí Justin Williams a stále nejistý je start Matta Cullena. Carolina přesto prožívá jeden ze svých nejlepších startů do sezóny ve své krátké novodobé historii. Proti nedávnému zaměstnavateli se dnes v jejím dresu postaví obránce Joe Corvo a útočník Patrick Eaves. Vzhledem k náročnému programu není vyloučeno, že v brance bude náhradník Michael Leighton.

Senátoři začali sezónu nadějnou evropskou misí, ale potom velmi potrápili vlastní fanoušky, když v říjnu nezvládli sérii pěti domácích zápasů. Ottawa z nich dokázala vyhrát jediný a byla tedy ráda, když se na závěr měsíce mohla odklidit ven. O pozici jedničky v brance přišel Martin Gerber a je otázkou, zda dnes nahradí Alexe Aulda v zápase proti klubu, s nímž získal švýcarský brankář Stanleyův pohár. V létě příchozí původní náhradník se totiž chopil nabídnuté šance dokonale. Na úvod sezóny se mimořádný kousek podařil i další letní posile Ottawy. Filip Kuba stanovil pro obránce v NHL nový rekord, pokud jde o počet zápasů na začátku sezóny, v nichž dokázal za sebou přihrát alespoň na jeden gól.

Oba týmy hrály včera a musí se k dnešnímu utkání přesouvat. Bookmakeři bwin zřejmě předpokládají, že více sil zbylo Carolině. Dnes domácí celek vyšel včera naprázdno kvůli nepovedenému závěru zápasu a měl by si to vynahradit v kursu 2,17 . Domácí prostředí však nebývá ve vzájemných utkáních zdaleka tím určujícím faktorem a hosté po výluce vyhráli na ledě dnešního soka čtyři ze šesti utkání. Tentokrát je vítězství Ottawy oceněno kursem 2,65 .

Reklama