Hlavní obsah

Dauhá uvidí přímí souboj o semifinále

Jen jeden z dnešních zápasů na Turnaji mistryň v katarském Dauhá by měl být opravdu dramatický. Je totiž přímým soubojem o postup z Kaštanové skupiny do semifinále. Držitelka zlaté olympijské medaile Ruska Jelena Dementěvová v něm vyzve vítězku US Open Američanku Serenu Williamsovou. Na vzájemné souboje je to 4:2 pro Američanku, poslední dva duely ale vyhrála Ruska.

Článek

Obě hráčky jsou na tom po dvou odehraných zápasech stejně - jedna výhra, jedna prohra a poměr setů 3:2. Vzhledem k tomu, že Safinová už stačila třikrát prohrát, o tom, která z nich postoupí z Kaštanové skupiny spolu s Venus Williamsovou, rozhodne dnešní přímý souboj.

27letá Serena Williamsová vstoupila do turnaje hladkou výhrou nad Ruskou Safinovou a postup v kapse mohla mít už včera. Stačilo porazit sestru Venus 2:0 na sety. První sadu Serena vyhrála, pak se ale začaly dít věci. V dalších dvou sadách totiž tenistka, která v září získala na US Open svůj 9. grandslamový titul a usedla na tenisový trůn, uhrála pouze jeden jediný game a z kurtu odešla s kanárem.

"Po prvním setu jsem odpadla, nedokázala jsem vrátit víc než dva míče přes síť. Nikdy jsem nebyla v situaci, kdy cítím, že nemůžu nic dělat," řekla po včerejším skandální prohře Serena, která poslední set zápasu odchodila a po každé chybě nešetřila projevy frustrace.

"Každopádně to byl můj nejhorší letošní zápas. Nevím proč, ale rozhodně jsem dnes nebyla Top 8 hráčkou, možná bych se vešla mezi nejlepších 600 juniorů," dodala s hořkým úsměvem.

Pokud bude chtít vítězka 32 titulů, která letos vyhrála také v Bengalúru, Miami a Chralestonu, zopakovat své tři finálové účasti z tohoto turnaje či dokonce triumf z roku 2001, bude se muset hodně rychle vzpamatovat. "Myslím, že to zvládne a zítra bude silnější," věří její sestra Venus.

Snadné to pro současnou světovou trojku dnes ale nejspíš nebude ani pokud se stihne dát dohromady, protože, byť nad Jelenou Demetěvovou vede 4:2 na zápasy, poslední dva vzájemné duely s ní prohrála. Naposledy letos ve čtvrtfinále olympijského turnaje.

Od Dementěvové se navíc dá čekat inspirovaný výkon. Včera přejela krajanku Safinovou a setřásla ze sebe komplex spojený s tímto podnikem. Prohra s Venus Williamsovou tento týden totiž byla desátá v řadě na Turnaji mistryň a černá série tak zasáhla do čtvrtého ročníku za sebou.

27letá olympijská vítězka by dnes postupem do semifinále zopakovala své maximum - o finále na této akci bojovala i v roce 2000.

Rodačce z Moskvy, které patří v žebříčku 5. místo, se letos velmi dařilo. Vedle zlaté medaile z Pekingu získala titul v Dubaji a před 12 dny triumfovala v Lucemburku. 11násobná vítězka WTA navíc hrála v Berlíně a Istanbulu finále a ve Wimbledonu a na US Open semifinále. O finále bojovala i v Paříži, Charlestonu, Hertogenboschi a v Moskvě.

Bookmakeři bwin věří, že včerejší ubohý výkon Sereny Williamsové byl jen chvilkovou slabostí a s kursem 1.40 jí jasně favorizují. Na úspěch Dementěvové nabízejí kurs 2.70.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články