Hlavní obsah

Šlágr Premier league: Arsenal vs. Manchester United

Eurotip.cz

Už na 13:45 má stanoven výkop ostře sledovaný souboj Kanonýrů proti Rudým ďáblům z Manchesteru. Oba týmy se nacházejí těsně pod špicí celé soutěže, ale statistika hraje do karet spíše hostům. Ti z posledních šesti soubojů na půdě Arsenalu prohráli pouze jedenkrát.

Článek

Svěřencům trenéra Arsene Wengera se proti United daří sbírat vítězství velmi pomálu, když si tři body přispali jenom dvakrát z posledních dvanácti ligových utkání. Domácí navíc po výhře nad West Hamem dvakrát klopýtli. Nejprve Gunners neudrželi dvoubrankový náskok proti Tottenhamu (4:4) a minulý týden dokonce nestačili na nováčka Premier league, celek Stoku (1:2). Vítězství se domácí nedočkali ani ve středečním duelu Ligy mistrů, ve kterém s tureckým Fenerbahce remizovali 0:0.

Dalším problémem pro Arsenal může být jeho početná marodka. Na té se dlouhodobě nachází Tomáš Rosický a Eduardo. S jistotou do dnešního klání nezasáhnou ani Emmanuel Adebayor (kotník), Emmanuel Eboue (koleno) a kvůli karetnímu trestu si nezahraje ani holandský útočník Robin van Persie. Na hrotu se tak dnes nejspíš představí osamocený Nicklas Bendtner nebo ho ještě doplní další mladík Carlos Vela. Nejistý je dále start obránců Gallase, Silvestreho a Sagni, stejně tak jako ofenzivního Theo Walcotta.

„Když se podíváte na kvalitu kádru, jakou Arsenal disponuje, nemyslím si, že bychom dnes mohli utnout jejich naděje na zisk mistrovského titulu. Mají několik zraněných hráčů, ale všechny týmy z velké čtyřky se s tím umějí vypořádat,“ říká záložník Ryan Giggs.

Po vlažném vstupu do sezony se United opět vydali na steč těch nejvyšších pozic. V posledních šesti utkáních ztratili svěřenci trenéra Fergusona body pouze jedenkrát, za remízu 1:1 v Evertonu. Velký pozor by si měli dávat obránci Arsenalu na Cristiana Ronalda, který se po zranění dostal znovu do skvělé formy, kterou korunoval dvěma brankami proti West Hamu (2:0) a proti Hullu (4:3).

Stejně jako Chelsea nebo právě Arsenal, tak ani Manchester nedokázal v Lize mistrů zvítězit. Na horké půdě Celticu Glasgow mu remízu 1:1 zařídil v 84. minutě Ryan Giggs. Do utkání se skotským celkem však od úvodní minuty nezasáhli hráči jako Berbatov, Rooney, Evra či van der Sar, kteří by se dnes do základní jedenáctky měli vrátit.

V sezoně 06/07 zařídil Arsenalu domácí výhru až v nastaveném čase Henry a loni jim ve stejném čase obstaral alespoň bod William Gallas. „V posledních letech jsme zde nějaké body ztratili. Alespoň jedno z nich jsme měli vyhrát. Jsme si vědomi síly Arsenalu a nesmíme nic podcenit,“ dodává útočník hostí Wayne Rooney.

Mírným favoritem je podle sázkové kanceláře bwin domácí Arsenal s kursem na výhru 2.45. Pokud věříte v úspěch obhájců prvenství z Manchesteru, vsaďte si na jejich vítězství v lákavém kursu 2.65. Na remízu je potom kurs 3.15.

Reklama