Hlavní obsah

Ukončí West Ham sérii bez vítězství?

V 12. kole Premier league na sebe narážejí dva týmy ze středu tabulky, které od sebe dělí pouhé dva body. Sedmý Everton zajíždí na půdu West Hamu, který nedokázal naplno bodovat v posledních pěti ligových utkáních.

Článek

West Ham se po vcelku slušném vstupu do sezony začal tabulkou propadat. V měsíci říjnu nestačil sice na Bolton (1:3) a Hull (0:1), ale proti Arsenalu a Manchesteru United mu lze porážky jen těžko vyčítat. Minulý týden získali Kladiváři bod za remízu v Middlesbrough a nemuselo zůstat jenom u jednoho. Hammers se zásluhou Haydena Mullinse dostali poměrně brzy do vedení, o které je připravil až v 83. minutě útočník M´Boro, Egypťan Mido.

„V posledních pěti utkáních jsme si šance vypracovali, ale nedokázali jsme je proměnit, což nás stálo výsledky. Proti Middlesbrough jsme odehráli dobrý zápas. Důležité bylo, že jsme neprohráli. Na hráčích se to odrazilo pozitivně, tento týden si víc věří,“ říká domácí lodivod Gianfranco Zola. Ten nemá důvod oproti poslednímu klání příliš měnit sestavu. Přesto by se na trávníku mohl objevit záložník Scott Parker, který doléčil zranění lýtkového svalu. Mimo hru zůstávají středopolař Mark Noble, obránce Valon Behrami a kvůli kartám si nezahraje ani zkušený Carlton Cole.

Everton v minulém měsíci také nepotkal snadné soupeře. Proti Arsenalu se po brance Osmana dokonce dostal do vedení, které však neudržel a prohrál 1:3. V následném střetnutí s United (1:1) museli Toffees naopak jednogólové manko dohánět a v 63. minutě se jim to díky trefě Fellainiho podařilo. Nejdražší hráč v historii klubu se v poslední minutě postaral o výhru 1:0 nad Boltonem. Podobný průběh mělo i poslední utkání Evertonu, v němž svěřenci trenéra Moyese zvítězili brankou Sahy až z 87. minuty.

„Na toto vítězství jsme se všichni hodně nadřeli. Byla to pro mě velká příležitost a hodně si tohoto gólu vážím. Nepředvedli jsme dobrý výkon, ale snad se budeme zlepšovat,“ dodává bývalý útočník United Luis Saha, který se v novém působišti trefil vůbec poprvé.

Kvůli kartám se v sestavě hostí neobjeví Marouane Fellaini. Do utkání by naopak mohl po zranění nastoupit další záložník, Segundo Castillo. „Absence Fellainiho bude velká ztráta – je jedním z klíčových hráčů týmu. Zaplatili za něj hodně peněz a vkládají do něj velkou důvěru,“ dodává domácí trenér Zola.

Na vítězství West Hamu si u bwinu můžete vsadit v kursu 2.40. Pokud si vsadíte na výhru Evertonu, znásobíte svůj vklad kursem 2.75. Na remízu určili bookmakeři kurs 3.15.

Reklama