Hlavní obsah

Udrží se AC Milán na špici Serie A?

Kompletní 11. kolo má dnes na programu nejvyšší italská fotbalová soutěž. Ta už od 15:00 nabízí pikantní souboj třetího Interu s druhým Udinese. Oba tyto týmy ztrácí na vedoucí AC Milán jediný bod a Rossoneri se alespoň od jednoho z nich mohou odpoutat. Ve večerním utkání však musí uspět na půdě nováčka z Lecce.

Článek

AC nezažilo loni příliš zdařilou sezonu, když se nedostalo na příčky zaručující alespoň předkolo Ligy mistrů. Ani úvod nového ročníku nezačal pro celek ze severu Itálie zrovna růžově, když Milánští prohráli s Bolognou a Janovem. Od té doby ale ani jednou neprohráli a jediné body ztratili v 6. kole za bezbrankovou remízu v Cagliari. Výhrami nad Sampdorií, Atalantou, Sienou a Neapolí rozjeli hosté slušnou vítěznou sérii, kterou by jim dle papírových předpokladů nemělo Lecce překazit.

„Nezávodíme s Interem. Soustředíme se pouze na sebe. Měli jsme určité problémy, ale pomalu se přes ně dostáváme. Ronaldinho je výjimečný hráč a letos už vstřelil pět gólů,“ říká na adresu základního stavebního kamene AC trenér Carlo Ancelotti. Ten ve čtvrtečním souboji v Poháru UEFA proti Braze (1:0) výrazně pozměnil sestavu, která by se dnes měla podobat spíše té, která nastoupila proti Neapoli.

V nabité konkurenci mezi útočníky jako Pato, Inzaghi nebo Ševčenko by měl dostat přednost Marco Borriello. 26letého forvarda by mělo doplňovat brazilské duo Kaká-Ronaldinho. Na marodce hostí pak nadále zůstávají obránce Maldini s Nestou a záložník Andrea Pirlo.

„Musel jsem dlouho čekat, abych viděl můj tým na první příčce. Věřím v zisk Scudetta. První pozici si zasloužíme a naše zápasy jsou vždy zárukou dobrého představení. Doufáme, že celý tým i Ronaldinho budou pokračovat v nastoleném tempu,“ říká majitel AC Silvio Berlusconi, jehož tým se na vedoucím postavení objevil poprvé od května 2004, kdy zároveň získal poslední titul.

Lecce se aktuálně nachází až na čtrnáctém místě Serie A, ale především v domácím prostředí jsou svěřenci trenéra Beretty nebezpeční. Vždyť devět z jejich doposud jedenácti získaných bodů vybojovali právě před vlastním publikem, kde zatím ani jednou neprohráli. V polovině října uhráli doma cennou remízu 2:2 s Udinese, následně prohráli v Reggině, ale na Stadiu Via del Mare znovu bodovali, tentokrát s Palermem 1:1. Minulý týden Giallorossi remizovali v Atalantě 0:0.

Domácí by dnes jistě rádi zopakovali výhru 1:0 ze sezony 2005/06. „Milán je skvělý tým s výbornými hráči. Ale víme, že je možné hrát i s nejlepšími mužstvy,“ říká pozitivně naladěný záložník Guillermo Giacomazzi, který se po karetním trestu vrací zpět do hry. V útoku domácích by se mělo objevit duo veteránů Tiribocchi-Castillo.

Celek Lecce je pochopitelně outsiderem s kursem na výhru 5.50. Na tříbodový zisk AC vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.60 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.40.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články