Hlavní obsah

Wimbledon nechce být slavným pouze tenisem

Duel Wimbledonu s Wycombe dnes uzavře úvodní zápasy letošního ročníku anglického FA Cupu. V prvním kole nestartují elitní celky Premier league ani druhé nejvyšší anglické soutěže, přesto je tato soutěž už od začátku velmi atraktivní.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

AFC Wimbledon sice loni postoupil, ale stále toto jméno mezi známá rozhodně nepatří. South Conference je na pomyslném stupínku až sedmou nejvyšší anglickou soutěží, přičemž na stejném stupni je ještě jedna další. Není tak divu, že Wimbledon nebyl ani mezi nasazenými a svou účast v úvodním kole prestižního anglického poháru si musel vybojovat v zápasech s Bedford Town, Dover Athletic a ve čtvrtém předkole s Maidstone United, které hrají o soutěž níže.

Dnes změří síly s rozhodně kvalitnějším celkem, který se řadí už mezi profesionální. Wycombe působí ve čtvrté nejvyšší anglické soutěži a i přes roli hostujícího mužstva je dnes favoritem. Manažer klubu Peter Taylor se však musí obejít bez dua Simon Church - Franck Moussa, které je v klubu na hostování z Readingu, respektive Southendu. Zcela kompletní nejsou ani domácí, kteří postrádají dlouhodobě zraněného Lewise Taylora.

Wycombe je zkušenějším týmem a i proto je možná bookmakery společnosti bwin favorizován. Na jeho vítězství si můžete vsadit s kursem 1.90, na remízu vypsali kurs 3.60. Myslíte si, že Wimbledon překvapí a porazí výkonnostně kvalitnější celek, pak si vsaďte s kursem 3.60.

Reklama