Hlavní obsah

Buffalo po debaklu míří ven

Dvě třetiny klubů se dostanou do hry v sobotním programu zámořské NHL. Zraněními postižené New Jersey si dnes vyměni hostitelskou roli s Washingtonem a pokusí se mu oplatit včerejší prohru. Příliš si neodpočine ani Nashville, který však míří do Los Angeles povzbuzen výhrou v prodloužení. Pittsburgh přivítá unavené Buffalo.

Článek

Tučňáci končili říjen velmi rozpačitě, když ve třech venkovních zápasech vstřelili pouze čtyři góly a získali jediný bod. Přechod do nového měsíce však znamenal velkou změnu. Pittsburgh v listopadu ještě neprohrál a v normální hrací době vstřelil v 5 zápasech 24 gólů. Brankář Marc-Andre Fleury překvapivě často přepouští místo Danymu Sabourinovi, který má ovšem zatím výtečné statistiky. Ve čtvrtek došlo k jejich výměně po druhé třetině, v níž klub ztratil třígólové vedení. Trenér se stále musí obejít v obraně bez klíčových hokejistů Sergeje Gončara a Ryana Whitneyho. To mu ovšem nebrání nechávat střídavě mimo hru další zkušené harcovníky Marka Eatona, který si dosud nepřipsal jediný bod, a Darryla Sydora, který na tom není o mnoho lépe. Šanci tak dostávají mladší, jako je třeba Alex Goligoski, který ve čtvrtek proměnil rozhodující samostatný nájezd.

Buffalo vstoupilo do sezóny velmi dobře, ale říjen pro něj končil podobně špatně jako pro dnešního soupeře. Hosté totiž ve třech zápasech vstřelili pět gólů a získali jediný bod. Klub našel výrazného střelce v Tomasi Vanekovi, který se alespoň letos snaží ukázat, zač si vloni vysloužil svoji lukrativní smlouvu. I jemu ovšem v listopadu velmi zvlhl střelecký prach. Druhý nejlepší klubový střelec Clarke MacArthur přesto vstřelil poloviční počet gólů, což je ovšem dáno jeho menší frekvencí střelby. Pokud jde o její úspěšnost, patří podle procent úspěšných pokusů k nejlepším hráčům ligy. Trenér Buffala si užívá luxus, který spočívá v možnosti výběru hokejistů bez ohledu na případná zranění. Včerejší utkání začal v brance náhradník Patrick Lalime, který byl po čtyřech gólech vystřídán ve druhé třetině. Vzhledem k náročnému programu se však na poslední dějiství za rozhodnutého stavu vrátil. Dnes se čeká start Ryana Millera, který začal listopad dvěma čistými konty.

Bookmakeři bwin očekávají, že zvítězí odpočinutější domácí celek, který nastoupí v nových dresech. Na výhru Pittsburghu vypsali kurs 2,02 . Hosté včera utrpěli na vlastním ledě nečekaný debakl se soupeřem z druhé konference a dnes odehrají třetí zápas ve čtyřech dnech. Na výhru Buffala si lze tentokrát vsadit v kursu 3,05 .

Reklama