Hlavní obsah

Hull hostí Manchester City

Už jenom poslední dvě utkání zbývají odehrát v rámci 13. kola nejvyšší anglické fotbalové soutěže. Po souboji Evertonu s Middlesbrough kolo uzavře souboj šestého Hullu s patnáctým Manchesterem City. Nutno podotknout, že oba poslední tři zápasy prohráli, a tak dnes mají co napravovat.

Článek

Hull sice v prvním utkání sezony utrpěl debakl s Wiganem, ale následně nenašel v šesti zápasech přemožitele. Vyzdvihnout bychom měli především výhru 2:1 na půdě Arsenalu. V závěru října Tygři nestačili před vlastními fanoušky na Chelsea (0:3) a poté odehráli vcelku vyrovnanou partii na Old Trafford s místními United, kterým vstřelili tři branky, a přesto to nestačilo ani na remízu. V soubojích s týmy z „velké čtyřky“ Hull příliš šancí na úspěch neměl, ale ani minulý týden nedokázal bodovat, když prohrál nejtěsnějším možným rozdílem s Boltonem.

„Když jsme hráli s Chelsea, dokonce i Scolari říkal, že někdy je těžší hrát doma než venku. Hlavně před vlastním publikem potřebujete od svých top hráčů nejlepší výkon. Fanoušky musí předvedená hra bavit,“ říká asistent trenéra, Brian Horton. Ten spolu s hlavním trenérem Philem Brownem musel v průběhu týdne navíc řešit incident mezi útočníky Kingem a Windassem.

Při tréninku domácích se navíc zranil obránce Andy Dawson, kterého na levém kraji obrany nahradí reprezentační bek Walesu Sam Ricketts. V souboji s Boltonem utrpěl drobné zranění záložník George Boateng, ale do dnešního klání by měl být fit. Pikantní duel čeká na nejlepšího střelce domácích, Geovanniho, který před sezonou přišel právě z Manchesteru.

Ambiciózním Blues patří aktuálně až patnáctá příčka, ale ve vyrovnaném středu tabulky je tříbodový zisk může posunout o čtyři pozice výše. Manchester čeká na výhru stejně jako domácí od 7. kola, kdy zdolal Stoke. Následně hosté nestačili na Middlesbrough (0:2), Bolton (0:2) a naposled ani na Tottenham (1:2).

„Morálka je vysoká, každý se těší na trénink a ještě více na další utkání. V poslední době hrajeme dobrý fotbal, který nyní potřebujeme podložit i dobrými výsledky,“ říká záložník Shaun Wright-Phillips. Anglický reprezentační záložník dnes na trávníku nenajde kapitána Richarda Dunna a Gelsona Fernandese, kteří si odpykají karetní trest. Otazník potom visí na startem mladého útočníka Daniela Sturridge (kotník). Do základní sestavy Citizens by se naopak po zranění třísel mohl vrátit Vincent Kompany.

„Jedna výhra a máme nadosah pohárové příčky. Jedna prohra a máme nadosah dno tabulky. Taková je aktuální situace. Tabulka je hodně vyrovnaná a dvě výhry v řadě vás vynesou úplně jinam,“ konstatuje lodivod hostí Mark Hughes.

Bookmakeři sázkové kanceláře bwin mírně favorizují domácí Hull s kursem na výhru 2.30. Na úspěch Manchesteru City potom vypsali kurs 2.85 a na remízu si můžete vsadit v obligátním kursu 3.15.

Reklama