Hlavní obsah

Potvrdí Chelsea úlohu favorita?

V dnešním 14. kole anglické Premier league změří síly aktuální lídr celé soutěže Chelsea a až sedmnáctý Newcastle, který však na desátou příčku ztrácí jenom čtyři body. Hosté na Stamford Bridge nevyhráli už 12 let a v minulé sezoně prohráli s Blues oba zápasy.

Článek

Chelsea v závěru října nestačila na svém stánku na Liverpool v poměru 0:1, ale od té doby opět jasně vítězí. Na vlastní kůži to postupně poznali Hull, Sunderland, Blackburn a minulý týden West Bromwich. V těchto čtyřech utkáních Blues vstřelili třináct branek a ani jednu neinkasovali.

K dalšímu čistému kontu domácích by dnes měl dopomoci uzdravený Petr Čech, který doléčil zranění lýtka. V základní jedenáctce se objeví i Joe Cole, který stejně jako česká brankářská jednička nenastoupil před týdnem na půdě nováčka z West Bromwiche – důvodem byly natažené kolenní vazy. Nejistý je naopak start obránců Colea (chodidlo), Alexe (stehno), Ricarda Carvalha (koleno) a Juliana Bellettiho (kotník). Na marodce Blues se nachází i Michael Essien a otazník visí nad startem Franka Lamparda, který vynechal reprezentační přípravu s Německem.

V útoku se budou domácí spoléhat především na Nicolase Anelku, který ve všech soutěžích letos nastřílel už 12 branek. Třízápasovou stopku si začne odpykávat Didier Drogba. „Bude mít čas na trénink. Až se vrátí zpět, bude určitě ještě lepší než nyní,“ dodává trenér Felipe Scolari.

Newcastlu se vydařila utkání na přelomu října a listopadu, kdy dokázali v domácím prostředí zdolat West Bromwich (2:1) a Aston Villu (2:0). Následně však Straky nestačili na Fulham (1:2) a minulý týden remizovali s Wiganem. Newcastle hned od úvodu utkání prohrával, ale díky brankám Owena z 81. a Martinse z 87. minuty skóre otočil. Na konečných 2:2 minutu před vypršením řádné hrací doby však stihl ještě vyrovnat Tittus Bramble.

„Dnešní utkání je skvělá příležitost změřit síly s těmi nejlepšími. Hráčům řeknu, ať si to užijí, ale zároveň bychom z tohoto utkání rádi něco vytěžili. Máme fotbalisty, kteří umí dávat góly a chceme dobrý výsledek,“ říká lodivod hostí Joe Kinnear.

Ten se bude muset obejít bez obránce Stevena Taylora záložníka Joey Bartona, kterého zranění kolenních vazů vyřadí ze hry až na dva měsíce. Mimo hru dále zůstaávají Xisco, Gonzalez, Alan Smith a Mark Viduka. Australský kanonýr se již zapojil do tréninkového procesu, ale na zápasové vytížení ještě není připraven.

Na vítězství Chelsea vypsali bookmakeři bwinu kurs 1.25. Vůbec poté nevěří v úspěch Newcastlu, na jehož výhru určili vysoký kurs 10.00 rovné. Pokud věříte, že utkání skončí remízou, využijte příjemného kursu 5.00.

Reklama