Hlavní obsah

Schalke hostí Manchester City

Čtvrtek tradičně patří Poháru UEFA a fanoušci evropské kopané si dnes jistě opět přijdou na své. Jeden z nejzajímavějších zápasů hostí Gelsenkirchen, kde domácí Schalke 04 přivítá ambiciózní Manchester City.

Článek

Hosté však nepřijedou naprosto kompletní. Největší hvězda týmu Brazilec Robinho si ve víkendovém zápase s Arsenalem poranil kotník a s týmem do Německa ani neodcestoval. Za kanál La Manche se nepodívají ani Zabaleta, Nelson Fernandes a Elano. Na první pohled tak budou dnes CItizens dosti oslabení. Fit je naopak konečně střelec Jo, který dnes změří síly se svým velkým kamarádem Rafinhou.

„Máme velmi mladé mužstvo a každý pohárový zápas nám dává více zkušeností, jen nám to pomáhá. Stále jsme teprve na začátku naší cesty, máme se hodně co učit, ale budeme se zlepšovat. Máme skvělé zázemí a nejlepší předpoklady, abychom se stali pravidelnými účastníky těchto bojů,“ řekl manařer City Mark Hughes, jehož výběr dnes čeká těžký zápas na hřišti Schalke.

„Musíme být připraveni tvrdě dřít, abychom dosáhli dobrého výsledku. Schalke je velmi dobré mužstvo, doma jsou neuvěřitelně silní, mají skvělé fanoušky, kteří je budou podporovat po celou dobu zápasu,“ dodal lodivod anglického celku, který v prvním zápase skupinové fáze porazil nizozemské Twente.

Schalke vstoupilo do bojů ve skupině A rovněž vítězně, když si na domácím hřišti poradilo s Paris Saint-German, ale v Santanderu už tak úspěšné nebylo. Přesto dokázala uhrát alespoň remízu 1:1 a aktuálně tak své skupině se čtyřmi body vévodí.

V dnešním zápase si Schalke může prakticky zajistit už postup, ale k tomu potřebuje Citizens porazit. „Chceme vyhrát, nic jiného prostě neexistuje. Manchester je sice silné mužstvo, ale my musíme koukat hlavně na sebe,“ řekl jasně útočník Halil Altintop. Schalke se dnes musí obejít bez Lovenkrandse a Streita. Nejistý je navíc start Krstajiče.

Podle bookmakerů nemá toto utkání jednoznačného favorita. Na domácí vypsali kurs 1.95. Remízu si u společnosti bwin vsadíte s kursem 3.60 a výhru Citizens za kurs 3.20.

Reklama