Hlavní obsah

Nymburk čeká těžký zápas venku

Basketbalový Eurocup dnes pokračuje druhým kolem a jediný český zástupce v podobě Nymburku míří na palubovku Hemofarmu Vršac. V Srbsku jistě nečeká svěřence trenéra Muli Katzurina nic jednoduchého, přesto myslí na úspěch.

Článek

„Bude to náš první eurocupový zápas venku. Víme dobře o kvalitách Hemofarmu, je to po Partizanu druhý nejlepší srbský tým. Na domácí půdě jsou velmi silní, v Adriatické lize v poslední době porazili Crvenou Zvezdu nebo třeba Podgoricu, našeho soupeře z minulého týdne,“ řekl k soupeři kouč Nymburku. Podgorica minulý týden předvedla v pardubické ČEZ Aréně slušný basket, ale nakonec prohrála v poměru 75-70. Pro srovnání Hemofarm ji 17. listopadu nadělil porážku 96:77.

„Šanci máme. Pokud Hemofarm zápas prohraje, může to pro ně díky čtyřčlenné skupině také znamenat konec. Oni hájí svou palubovku. Budou více pod tlakem. Znám lidi z klubu a vím, že tým bude pod velkým tlakem. S nadsázkou můžu říci, že hrají s tím, že pokud nevyjdou ze zápasu jako vítězové, tak se to v klubu pobije,“ myslí si Goran Jagodnik, který právě ještě loni působil v dresu Vršacu.

„Trenéři nás na utkání připravili, takže teď to bude na nás. V Srbsku si dáme dva tréninky a potom se vrhneme do zápasu. Popravdě je to můj první zápas venku na takové úrovni, už se těším. Dám do toho všechno,“ neskrývá svou chuť rozehrávač Justin Gray, který v létě přišel z belgického Mons.

Hemofarm je aktuálně druhý tým adriatické ligy s bilancí 8 výher a 2 porážek. Vynikající je především na domácí palubovce, což potvrdil i o uplynulém víkendu, kdy jasně zdolal CZ Bělehrad v poměru 84:65. Hlavním strůjcem tohoto úspěchu byl rozehrávač Bojan Krstovič. Pod košem byl zase nejplatnější Milivoje Božovič.

Středočeši jsou podlé bookmakerů společnosti bwin jasnými outsidery zápasu s kursem 5.25. Domácí před týdnem prohráli v Bilbau a chtějí-li si udržet reálnou šanci na postu, musí dnes zvítězit. Experti světové jedničky jim věří a nabízí na ně kurs 1.10.

Reklama