Hlavní obsah

Atlantu čeká šestý zápas v devíti dnech

Zámořská NHL nabízí ve středu ke sledování pět zápasů. V atlantické divizi míří Pittsburgh na led New Yorku Rangers. Edmonton se pokusí oplatit nedělní prohru Dallasu. Minnesota má nyní velmi náročný program, při němž nemusí ovšem příliš cestovat, protože dnes hraje opět doma, když hostí St. Louis. Ottawa přivítá hokejisty z Atlanty.

Článek

Senátoři mají od začátku sezóny jeden velký problém. Střílí totiž velmi málo gólů. Ottawa je v tomto směru nejhorší v celé lize a jenom velmi slabou útěchou jí může být fakt, že má odehráno málo utkání. V listopadu totiž v pouhých dvou ze dvanácti zápasú dokázala vstřelit v normální hrací době více než dva góly. Alespoň výsleky jejích domácích utkání se zlepšily, když opustila led s prázdnou pouze v jednom ze šesti. Ani dnes neoblékne dres Ottawy útočník Chris Neil a nejistý je start jeho kolegy Deana McAmmonda. Dobrou zprávou je naopak návrat obránce Alexandra Picarda a útočníka Sheana Donovana. Vysoce pravděpodné je ovšem to, že výsledek zápasu bude do značné míry ležet na bedrech brankáře Alexe Aulda, který nastoupí v devátém zápase za sebou. Trenér bude také spoléhat na výtečnou hru v oslabení nejen z posledních zápasů.

Atlanta naopak v početních nevýhodách velmi trpí, i když se to snaží v posledních zápasech zlepšit. Celkovým výsledkem ovšem zatím je, že příliš často inkasuje. Finskému brankáři Kari Lehtonenovi příliš nevyšel začátek sezóny, načež se odporoučel kvůli bolavým zádům na marodku. O pozici mezi tyčemi se nyní tedy dělí Švéd Johan Hedberg a na začátku sezóny málem odepsaný mladík Ondřej Pavelec. Český brankář má při vší klubové hrůze nejlepší statistiky a vzhledem k náročnému programu by dnes mohl opět dostat šanci. Překvapení u Atlanty je, že Ilja Kovalčuk není nejlepším střelcem klubu a dokonce zatím nasbíral více asistencí než gólů. Včera mužstvo zvládlo během necelé minuty ve třetí třetině srovnat třígólový deficit, ale k bodům to nevedlo. Na ledě u toho nebyl obránce Mathieu Schneider.

Bookmakeři bwin vidí zřejmě i vzhledem k únavě favorita v domácím klubu. Na výhru Ottawy vypsali kurs 1,85 . Hosté zatím nasbírali pouze o bod méně, ale z minulých osmi utkání vyhráli jedno. Atlanta vloni na ledě dnešního soupeře nebodovala, což může výhrou v kursu 3,3 dnes napravit.

Reklama