Hlavní obsah

Nymburk přivítá lídra skupiny

Po 14 dnech se opět v pardubické ČEZ aréně představí basketbalisté Nymburku. Tým Muliho Katzurina v dosavadním průběhu Eurocupu získal po jednom vítězství a jedné porážce. Pouze výhra se silným Bilbaem tak udrží Nymburku reálnou naději na postup do další fáze.

Článek

„Bilbao je nesilnějším týmem naší skupiny a je účastníkem španělské ACB ligy, což je nejkvalitnější a nejtěžší evropská soutěž. My hrajeme na domácím hřišti a vítězství na domácí palubovce je jedna z podmínek pro možnost dalšího postup. Bude to těžké utkání, zkušenosti Bilbaa a styl hry, jejich předchozí výkony v Eurocupu, kdy například na hřišti Podgorici dovedli v poslední čtvrtině otočit zápas, to vše mluví o jejich kvalitách. Na jednu stranu to bude velmi složitý zápas, na druhou to bude výborná zkušenost pro náš tým,“ řekl k zápasu nymburský kouč Katzurin, který se dnes může spolehnout na všechny hráče svého kádru.

Hlavními oporami tak jistě i dnes budou kapitán Ladislav Sokolovský, duo rozehráváčů Lee - Gray a snad i také Petr Benda, kterému se v poslední době moc nedaří. Šanci rozhodně dostane i Blake Schilb, jenž měl velmi dobrý úvod zápasu minulý týden ve Vršaci. Tento Američan však odehrál slušný duel i před 14 dny doma proti Podgorici, jejíž konto zatížil dvanácti body.

Jak už zmínil trenér Katzurin, Bilbao je účastník španělské ACB ligy a už to z něj dnes dělá favorita. Z prvních dvou duelů si navíc nese dvě vítězství a už dnes se tak může výrazně přiblížit postupu i proto, že dva zápasy ho stále čekají na domácí palubovce. Španělé mají ve svém středu i jednoho českého basketbalistu, který však letos do hry v Eurocupu ještě nezasáhl. „Bude to určitě těžké utkání, ale budeme chtít vyhrát. Víme, že v ČEZ Areně bude skvělá atmosféra a nebude to lehké, nicméně my uděláme vše proto, abychom vyhráli,“ řekl Tomáš Hampl, hající barvy Bilbaa.

Favoritem utkání jsou podle bookmakerů společnosti bwin hosté, na které si můžete vsadit s kursem 1.65. Na Nymburk si vsadíte u bwin za kurs 2.10. Zápas je možné sledovat živě na druhém programu České televize.

Reklama