Hlavní obsah

Udrží si hráčky Prostějova letošní extraligovou neporazitelnost?

V dohrávce 13. kola nejvyšší české volejbalové soutěže žen zavítá VK Prostějov, který dosud v jedenácti odehraných nenašel přemožitele, na půdu čtvrtého SK UP Olomouc.

Článek

V loňské sezoně obě střetnutí hrané v Olomouci domácí hráčky vyhrály. Blízko k úspěchu měly vysokoškolačky i v prvním letošním duelu, kdy v Prostějově podlehly až v pátém setu.

Svěřenkyním trenéra Jiřího Teplého se podařilo v tomto utkání eliminovat útočnou sílu soupeřek svou výbornou obrannou hrou v poli. Obhájkyně stříbra z minulého ročníku se pokusí o překvapení i dnes, kdy si dokonce brousí zuby na vítězství. Mezi opory týmu patří libero Hana Maléřová, blokařka Lucie Piňosová, univerzálka Veronika Mátlová, smečařka Petra Chalcarzová a kapitánka Veronika Gregorová, jíž zdobí mimo jiné tvrdý a přesný servis.

Hráčky Prostějova po sérii patnácti soutěžních zápasů bez porážky nestačily v Lize mistryň na favorizované Dynamo Moskva. Jinak se ovšem družstvu vedeném trenérem Miroslavem Čadou v této soutěži daří zatím nad očekávání dobře. Úvodní překvapivý triumf ve španělské Murcii i následná domácí výhra nad chorvatskou Rijekou znamenají, že hned v premiérovém roce mezi klubovou evropskou volejbalovou elitou má VK Prostějov šanci postoupit do vyřazovacích bojů.

Hráčky zatím únavu z náročného programu nepociťují. Zdravotní problémy má pouze Jolien Wittocková. Tuto osmnáctiletou belgickou univerzálku, a velký talent evropského formátu, trápí viróza. Nad jejím dnešním startem tak visí otazník. V cestě za vítězstvím budou hostující volejbalistky spoléhat především na Ivanu Bramborovou, slovenskou přihrávající smečařku, nahrávačku Michaelu Jelínkovou, či Američanku Elishu Thomasovou, předvádějící své umění na bloku. Liberem týmu je Markéta Tomanová.

„Cílem je vítězství, pokud možno jasnější než v listopadovém měření sil,“ uvedl kouč Čada. Překazí domácí Olomouc trenéru hostí toto přání a uštědří tak Prostějovu první porážku v extraligovém ročníku? Bwin vypsal na výhru Olomouce kurs 2.75, na úspěch prostějovských volejbalistek si můžete vsadit v kurzu 1.40.

Reklama