Hlavní obsah

Přiblíží se dnes mladí Rakušané postupu mezi elitu?

V dánském Aalborgu pokračuje třetím hracím dnem jeden ze dvou turnajů hokejového MS do 20 let skupiny B. V souboji týmů majících zatím po dvou výhrách, změří v odpoledním střetnutí síly reprezentace Rakouska a Norska. Úspěšnější z tohoto klání výrazně zvýší své šance na prvenství, a tím i postup mezi světovou juniorskou elitu.

Ilustrační foto - hokej.

Článek

Norsko nejprve v pondělí přehrálo Ukrajinu. Výraznou měrou k tomu přispěl Andreas Martinsen, autor dvou branek. Tento hráč působící v Lillehammeru skóroval dvakrát i v druhém utkání s Itálií, a je zatím největším tahounem svého celku. V obou střetnutích si Norové získali rychle vedení, které si s přehledem po zbytek duelu udrželi.

V kádru trenéra Knuta Stubdala jsou především zástupci domácí soutěže, ale také gólman Andreas Micka-Mundal, hrající v Liberci. V týmu Bílých Tygrů však plní roli náhradníka, stejná pozice mu patří i zde na šampionátu.

Rakušané museli v úvodním zápase s Maďarskem otáčet nepříznivý stav, zásluhou výborné druhé třetiny však nakonec zvítězili přesvědčivě o čtyři góly. Stejným výsledkem dopadlo i jejich druhé střetnutí proti Ukrajině. V tomto duelu naopak své dvoubrankové vedení ztratili, závěrečná část se ovšem svěřencům kouče Dietera Werfringa náramně povedla. Výběr země našich západních sousedů tak zůstává dosud stoprocentní.

Nejlépe se zatím v rakouském dresu prezentuje Patrick Dijvak, hrající v nižší zámořské soutěži v dresu Siouxu. Zaznamenal zatím dvě branky a jednu asistenci. Většina ostatních hráčů hraje domácí ligu, jejíž kvalita je ovšem rok od roku větší. Stejně jako Norsko, chce se i Rakousko zde v Aalborgu vyšplhat na nejvyšší stupínek. Ovšem rovněž domácí Dánsko má po dvou kolech plný bodový zisk.

Uspějí v důležitém utkání mladí Rakušané, jejichž soutěž je přeci jen kvalitnější, nebo budou dnes úspěšnější Seveřané a jejich obranný styl? Bwin favorizuje Rakousko, na jehož výhru je vypsán kurs 1.70, nerozhodný výsledek má kurs 4.80, a na vítězství Norska si můžete vsadit v zajímavém kursu 3.20.

Reklama