Hlavní obsah

Columbus cestuje do Phoenixu

Sobota je tradičně v NHL na utkání bohatá. Boston v pozici nejlépe střílejícího klubu soutěže přivítá v brzkém čase Carolinu. V severovýchodní divizi hostí Montreal přemisťující se Buffalo. O poslední místo v jihovýchodní divizi se střetnou Atlanta s Tampou Bay. Mezikonferenční duel uvidí San Jose, kam míří Rangers. Phoenix hostí Columbus.

Článek

Kojoti jsou uprostřed tabulky pacifické divize a pohybují se i v polovině pořadí západní konference. Smůlu si Phoenix vybral po polovině listopadu, kdy čekal na výhru téměř čtrnáct dní. V prosinci se musel zatím vyrovnat pouze s jedním nepovedeným víkendm, který završil velkým debaklem. Celkově ovšem prosinec vychází klubu velmi dobře. Trenér má k dispozici kompletní kádr, v němž stále dává přesto šanci i mladým hráčům. Čtvrteční zápas rozhodl dvěma góly jeden z nich Kyle Turris, ale střelecky tým táhnou samozřejmě zkušení Shane Doan a Olli Jokinen. V obraně je naopak zklamáním pohled do kolonky +/- hodnocení u jména obránce Eda Jovanovskiho. V brance Phoenixu dostává pravidelně přednost Ilja Bryzgalov, ale Mikael Tellqvist dává svými čísly najevo, že je připraven v případě potřeby kvalitně zaskočit.

Columbus hraje v prosinci podle jednoduchého vzorce. Na vlastním ledě vítězí, zatímco ven si jezdí pro porážky. Výhry jsou ovšem obvykle velmi vydřené, protože až ve čtvrtek dokázal poprvé v tomto měsíci vstřelit v jednom utkání více než tři góly. Úspěchy týmu obvykle výrazně závisí na nováčkovi v brance Stevovi Masonovi. Brankářský přetlak v mužstvu napak neudržel nejstarší z nich. Trenér Columbusu se musí vyrovnat s některými absencemi v obraně i útoku. V tomto týdnu přibyla na listině zraněných jména Jasona Chimery, Andrewa Murrayho a Ole-Kristiana Tollefsena. Úderná síla týmu je sice jinde, ale přesto se nejedná před Vánoci o dobré zprávy. Celkově záporné skóre se bude v takové situaci měnit obtížně. Hosté také mají velké problémy s využíváním přesilových her.

Nejen z tohoto důvodu bookmakeři bwin favorizují domácí celek. Phoenix nyní prohrává na vlastním ledě pouze s kluby, které patří ke špičce ligy, kam se dnešní sok neřadí. Tudíž nepřekvapuje, že je na výhru domácího klubu vypsán kurs 2,0 . Hosté jsou navíc unaveni, protože odehrají třetí utkání ve čtyřech dnech. Columbus sice nebývá na ledě dnešního soupeře bez šancí, ale v této sezóně s ním nezískal ve třech utkání žádný bod. Hosté v prosinci už prohráli na kluzištích všech čtyř ostatních klubů pacifické divize a na jejich v tomto ohledu ojedinělou výhru si lze vsadit v kursu 2,95 .

Reklama