Hlavní obsah

Brno hostí souseda v tabulce

Většina volejbalové extraligy si už dopřává vánočního odpočinku, to ale neplatí o týmech Brna a Zlína. Televizní přenos zapříčinil, že se duel těchto dvou celků uskuteční až dnes v podvečer.

Ilustrační foto - volejbal

Článek

Ani jeden ze soupeřů si nepřipsal moc dobrý start do soutěže a je to znát i na jejich současném postavení v tabulce. S jedním vítězstvím navíc oproti soupeři je Zlín sedmý, Brno ho hned následuje a dnes se mu tak může vyrovnat.

Brno minulý týden prohrálo 1:3 v Ostravě a navíc se při zápase zranil smečař Dmitro Nadopta. „Nadopta si zvrtl kotník a zřejmě nám bude scházet v příštím utkání,“ zněla slova trenéra Martina Gerži po zápase. Zranění domácího hráče nakonec nebylo tak vážné, jak hovořily první odhady a Nadopta by dnes na palubovce neměl chybět. Ostravě pomohli utkání vyhrát i dva bývalí hráči Brna - libero Jan Václavík a blokař Martin Klapal. „Byl jsem nervóznější než proti jiným soupeřům,“ řekl Klapal, jehož současný tým nebyl o mnoho lepší a zvítězil jen díky lepším koncovkám setů.

Dnes čeká Brno papírově slabší soupeř a to navíc na domácí palubovce. Přesto těžko odhadovat, s jakou domácí do zápasu vstoupí. Situace v klubu postiženém ekonomickou krizí, není zdaleka ideální. Podle všech informací by měli Moravané opustit další dva hráči, jejichž jména zatím nejsou upřesněna, ale v posledních dvou zápasech nenastoupili univerzál Paul, nahrávač Jambor a blokař Auer.

Zlín jde momentálně opačnou cestou a vypadá to, že poslední neúspěšná sezona je už tabu. V tuto chvíli je sedmý a aktuálně tak figuruje mezi elitní osmičkou, které postoupí do play-off. Mohou za to i nové letošní posily v podobě Obdržálka a Tomáše. Zlínu se daří vyhrávat především se slabšími celky, když s těmi od pátého místa dolů ještě neprohráli a s favority naopak doposud nedokázali zvítězit.

Před týdnem svedla Fatra důležitý souboj s Příbramí, a i když to s ní ještě v polovině druhé sady nevypadalo dobře, nakonec vyhrála 3:1. „Všichni jsme si uvědomovali, že tento zápas musíme zvládnout. Jsem rád, že to vyšlo,“ radoval se po zápase trenér Roman Macek.

Favorit tohoto duelu se hledá jen těžko, bookmakeři bwin o něco více věří domácímu Brnu, když na něj vypsali kurs 1.50. Věříte-li však hostům, pak si vsaďte s kursem 2.40. Zápas je možné od 17:30 sledovat živě na ČT4 Sport.

Reklama