Hlavní obsah

Potvrdí mladí Slováci na úvod roli favorita?

Druhým dnem pokračuje dnes v Ottawě hokejové MS do 20 let. Svou premiéru si na 33. šampionátu této věkové kategorie odbude Slovensko, které se v Civic Center utká s Lotyšskem. To ve včerejším duelu nestačilo na Rusy. Pokud chtějí Slováci pomýšlet na čtvrftinále, musí potvrdit v tomto střetnutí roli favorita a zvítězit.

Článek

Navázat na největší úspěch, kterým je třetí místo z roku 1999 z Winnipegu, bude pro slovenský výběr velmi těžké. „Cíl je všeobecně daný, je jím postup ze skupiny. Čeká nás specifické MS a my jsme ve specifické evropské skupině, což může být naší výhodou,“ uvedl trenér našich východních sousedů Štefan Mikeš.

Stejně jako před rokem i letos působila slovenská dvacítka v nejvyšší soutěži, kde pod názvem HK Orange odehrála 24 střetnutí, a leckdy dokázala sehrát proti favorizovaným ligovým můžstvům vyrovnané souboje. Většina hráčů tak byla několik měsíců pohromadě, což je jistě velká výhoda pro souhru týmu, který byl doplněn o čtveřici hokejistů z nižších zámořských lig, dva krajánky z české extraligy a duo Juraj Valách -Tomáš Tatár, působící ve Zvolenu.

Lotyše v úvodním zápase proti Rusku uchránil od debaklu vynikající výkon brankáře Naurise Enkuzense, působícího v LSPA/Riga, který z čtyřiačtyřiceti střel propustil za svá záda v průměru jen každý jedenáctý pokus soupeře. Porážka 1-4 byla pro tým trenéra Andrejse Maticinse, složený výhradně z hráčů domácí ligy, ještě milosrdná. Jedinou branku zaznamenal Janis Ozolins, hrající za celek Riga 2000.

V Lotyšsku je hokej národním sportem, fanoušci doprovázejí své oblíbence po celém světě. Nejinak je tomu v případě juniorské reprezentace, která tak má i v Kanadě podporu svých příznivců, a ti povzbuzují své oblíbence za jakéhokoliv stavu.

Slovenští hokejisté zdolali Lotyše již na listopadovém turnaji v Norsku, a to výrazným rozdílem. Podaří se jim i tentokrát svého soupeře jasně přehrát, či budou dnes klást mladíci z Pobaltí větší odpor? Bwin vypsal na výhru Slovenska kurs 1.30, na nerozhodný výsledek je kurs 5.70, a na vítězství Lotyšska si můžete vsadit v kursu 6.30.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články